Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2009 Chodzi głównie o transfer, inne firmy nie dają tyle. Znaczy dają ale nie w takiej cenie jak OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2009 Naprawde wspolczuje osobom/firmom, ktore w OVH maja platforme hositngowa.. nie na moje nerwy! Może wprowadzenie KVM coś pomoże, zawsze to lepsze niż rescue, czy "technik". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2009 Teraz 50 GB dysku do RPS .. Dają na zawsze tylko pytanie ile trwa ta promocja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2009 Teraz 50 GB dysku do RPS .. Dają na zawsze tylko pytanie ile trwa ta promocja do konca marca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Hmm To może 31 marca się skusze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Zastanawiam się nad RPS'em II w promocji. Mam obecnie VPS'a w HitMe i zastanawiam się nad zmianą. W przypadku RPS'a jest 1 giga ramu, procek 2x 1.6 Ghz, 50 giga miejsca w promocji oraz transfer nieobjęty limitem w gigabajtach. RPS to osobna maszyna z wspólnym dyskiem a VPS to jedna maszyna podzielona na mniejsze wirtualne maszyny... Jak myślicie, co jest lepszym rozwiązaniem? Te dyski sieciowe są naprawde tak kiepskie, czy mozna spokojnie wziasc RPS'a? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Zastanawiam się nad RPS'em II w promocji. Mam obecnie VPS'a w HitMe i zastanawiam się nad zmianą. W przypadku RPS'a jest 1 giga ramu, procek 2x 1.6 Ghz, 50 giga miejsca w promocji oraz transfer nieobjęty limitem w gigabajtach. RPS to osobna maszyna z wspólnym dyskiem a VPS to jedna maszyna podzielona na mniejsze wirtualne maszyny... Jak myślicie, co jest lepszym rozwiązaniem? Te dyski sieciowe są naprawde tak kiepskie, czy mozna spokojnie wziasc RPS'a? Dziś sobie zamówiłem do prywatnych celów RPS 2 Procek jest 2 x Atom, łącznie 4 rdzenie Co do dysku hdparm -t /dev/sda /dev/sda: Timing buffered disk reads: 8 MB in 3.58 seconds = 2.23 MB/sec Porażka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Dziś sobie zamówiłem do prywatnych celów RPS 2 Procek jest 2 x Atom, łącznie 4 rdzenie Co do dysku Porażka Masakra .... hmm w sumie na maxa wąskie gardło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Dziś sobie zamówiłem do prywatnych celów RPS 2 Procek jest 2 x Atom, łącznie 4 rdzenie Co do dysku Porażka 4 rdzenie ? Nie 2 ? Hmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Hmm... Teraz mam Root VPS'a OpenVZ 256/512 ram i się zastanawiam nad przejściem na RPS2... Za tą cenę VPS'a o takich parametrach jak RPSII nie dostanę, poza tym jednak RPS to sprzęt poza dyskiem jest nie współdzielony...Też chodzi mi o prywatne cele. Jak sądzicie, na strone i forum + server cs'a 1.6 będzie okey? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 4 rdzenie ? Nie 2 ? Hmm dev:~# dmesg|grep CPUSMP: Allowing 4 CPUs, 0 hotplug CPUs PERCPU: Allocating 8988 bytes of per cpu data NR_CPUS: 16, nr_cpu_ids: 4, nr_node_ids 1 Initializing CPU#0 CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 24K CPU: L2 cache: 512K CPU: Physical Processor ID: 0 CPU: Processor Core ID: 0 Intel machine check reporting enabled on CPU#0. CPU0: Intel® Atom CPU 330 @ 1.60GHz stepping 02 Initializing CPU#1 CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 24K CPU: L2 cache: 512K CPU: Physical Processor ID: 0 CPU: Processor Core ID: 1 Intel machine check reporting enabled on CPU#1. CPU1: Intel® Atom CPU 330 @ 1.60GHz stepping 02 checking TSC synchronization [CPU#0 -> CPU#1]: Measured 36 cycles TSC warp between CPUs, turning off TSC clock. Initializing CPU#2 CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 24K CPU: L2 cache: 512K CPU: Physical Processor ID: 0 CPU: Processor Core ID: 0 Intel machine check reporting enabled on CPU#2. CPU2: Intel® Atom CPU 330 @ 1.60GHz stepping 02 Initializing CPU#3 CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 24K CPU: L2 cache: 512K CPU: Physical Processor ID: 0 CPU: Processor Core ID: 1 Intel machine check reporting enabled on CPU#3. CPU3: Intel® Atom CPU 330 @ 1.60GHz stepping 02 Brought up 4 CPUs Switched to high resolution mode on CPU 0 Switched to high resolution mode on CPU 3 Switched to high resolution mode on CPU 2 Switched to high resolution mode on CPU 1 coretemp: Unknown CPU model 1c coretemp: Unknown CPU model 1c coretemp: Unknown CPU model 1c coretemp: Unknown CPU model 1c Jeżeli forum bardzo małe to może być ten RPS. Jeżeli coś większego to zapomnij Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Ma to byc nowe forum, ale raczej nie postawię go na tym RPS'ie Ale 2 servery CS'a 1.6 po 20 slotow, to powinno to wyciągnąc no nie? Dyski chyba nie powinny przy tym bardzo przeszkadzac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 4 rdzenie ? Nie 2 ? Hmm2 rdzenie z 2 wątkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Jakie są pingi do tych RPS'ów z Polski? Bo się zastanawiam cały czas, czy wziąśc pod serv cs'a 1.6 RPS II... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 Lan Hikari: do RPSów są takie same pingi jak do dedyków... poszukaj na forum... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2009 btw. To RPS 1 ma 2 rdzenie RPS 2 ma 4 rdzenie EDIT OK juz wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2009 RPS 1 ma 1 rdzeń 2 wątki RPS 2 ma 2 rdzenie 4 wątki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Wie ktoś czy można przenosić serwery między kontami w OVH? Czyli mam zarejestrowany serwer na X koncie i chciałbym go przenieść na inne konto (nie moje). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 napisz do bok dowiesz się, i napisz tutaj, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Można dodając kontakt. administracyjny, ale jeśli chcesz zmienić właściciela, musisz napisać pismo do nich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 Nowe plany ovh odnosnie RPS mozna tu poczytac, http://forum.ovh.pl/showthread.php?p=49372...ted=1#post49372 jezeli to wypali to bedzie naprawde ciekawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 Nowe plany ovh odnosnie RPS Tyle, ze najblizsza bramka z TP (a dokladnie z OT) jest we Frankfurcie. A czasy WAW->FRA->WAW sa wyzsze niz WAW->AMS->OVH... Rewolucja bedzie jak OVH dostanie darmowy peering z TP w Warszawie - ale to jest straaaaaasznie malo prawdopodobne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 Na stronie piszą że do RPS dają fail IP Polskie a mi dali Francuskie Ciekawe czy zmienią jak napisałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 Zaczyna sie okres masowych migracji krzakow z Roubaix do Warszawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2009 jezeli to wypali to bedzie naprawde ciekawie Nie będzie Będziemy mogli zaproponować serwery RPS hostowane wWarszawie, Frankfurcie, Wiedniu, Madrycie, Londynie, Paryżu czy Amsterdamie, instalując je w tych miastach, ale z dostępem do przestrzeni dyskowej w Roubaix poprzez ISCSI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach