Manieq 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 RPS I się sprawuje ładnie. Reinstalka debiana - 15 min Wsio fajnie działa. Nawet serwer do CS niema lagów Ale i tak robie przesiadke na kimsufi bo .. większy dysk, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Bo oni pracują od 8-18 tylko od dłuższego czasu już 24/h pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Chodziło mi o to że chcesz coś kupić a chyba nawet nie byłeś na stronie firmy (można po tego typu pytaniach to wnioskować, bo tam wszystko jest elegancko wyjaśnione.) http://www.ovh.pl/prywatne/produkty/rps1.xml Usługi zawarte (pkt 2): Darmowa zdalna reinstalacja RPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 A może przeglądał ich stronę bez okularów i nie doczytał? I co, nie głupio ci teraz, że na ślepego naskoczyłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Aj ;/ To ja źle zrozumiałem ten punkt ;/ Myślałem że to chodzi o darmowa naprawę komputera jak coś padnie ;/ Ale mi głupio teraz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Zdarza się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Zdarza się. Nawet scz dawno temu się raz pomylił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 błędów nie popełnia ten kto nic nie robi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Nie bijcie ale jestem w trakcie zamawiania i nie wiem co wybrać: Dostęp do dysku: ISCSI NFS O co chodzi? O rodzaj zastosowanego połączenia do tej macierzy dyskowej czy co? Co wybrać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 O co chodzi? Było już przerabiane i u nas i na forum OVH... http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=7332 W skrócie: główna wadą NFS jest wyższy niż w przypadku ISCSI load przy czym NFS pozwala na nieco szybszy odczyt danych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Ok poszło zamówienie z NFS - jak się doczytałem można reinstalować i zmieniać więc nie ma problemu - bardzo dziękuje za pomoc, pewnie i tak jeszcze nie raz tu napisze z błahymi pytaniami Zamówione, zapłacone teraz czekam aż zadziała, mam nadzieje że dzisiaj jeszcze ruszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Pierwsze wrażenie jest takie że niestety tak jak się obawiałem dysk chodzi wolno i to bardzo... Chciałem dla testu zrobić dist-upgrade / mowa o Debianie i strasznie, ale to strasznie wolno się wyczystko robi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Ile się czeka na serwer w OVH teraz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 kilka godzin przy weryfikacji sms. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 No ja miałem już działający po ~~20 minutach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 w niedzielę był po 13 minutach (SP) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Niezłe czasy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koliber2 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 mi ostatnio oddali serwer do uzytku po okolo dziesieciu minutach po oplaceniu. Tak wiec nie jest zle:) Weryfikacja sms dziala i moze dzieki temu czasy instalacji sa tez ciut lepsze;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 żeby nie było że sie czepiam ale ku czemu ma służyć ta weryfikacja SMS? Jak by karty przedpłaconej nie można było by sobie kupić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 żeby nie było że sie czepiam ale ku czemu ma służyć ta weryfikacja SMS? Jak by karty przedpłaconej nie można było by sobie kupić? to taki bajer dla unowoczesnienia firmy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2008 Siemka, Nowe serwery w OVH juz sa narazie we Francji jutro w PL http://www.ovh.com/fr/particulier/produits/offres_dedies.xml a tu kimsufi http://www.kimsufi.fr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2008 Ja wiem oferta nawet, nawet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2008 a tu kimsufi http://www.kimsufi.fr 49 euro setupu przy zachowaniu tej samej ceny serwera... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2008 mówiłem o cenach serwerów bez setup. Ale wiadomo że w Polsce będzie to dwa razy droższe bo skąpi właściciele ovh w Polsce chcą zarobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2008 Ja wiem oferta nawet, nawet 50E za setup nie duzo, ciekawe ile w PL bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach