Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 mam nadzieje, że do tej daty będzie ustabilizowana sytuacja z serwerami kimsufi Zapomnij Zamawialbym juz teraz w sam raz odpala Ci na poczatq czerwca. Opoznienie w tej chwili nadal 13 dniowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Na forum OVH napisali, że sytuacja ma być opanowana pod koniec tego tygodnia co będzie, dlaczego? dostaną części do serwerów (http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=7221). Więc nie pękajmy Ma ktoś już serwer kimsufi i mógłby podać adres IP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 No az ciekawy jestem czy te slowa okaza sie prorocze Co do IP bylo juz w tym watku gdzies w okolicach 23-27 strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 No az ciekawy jestem czy te slowa okaza sie prorocze Też jestem ciekaw, zobaczmy co wykombinują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Czoobek - trochę źle sprecyzowałem odpowiedź. Chodzi mi o to czy w HE to mam juz zainstalowane system i panel czy muszę dopiero instalować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Czoobek - trochę źle sprecyzowałem odpowiedź. Chodzi mi o to czy w HE to mam juz zainstalowane system i panel czy muszę dopiero instalować ? Masz zainstalowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Czyli nie muszę wynajmować Administratora tylko od razu mogę wrzucać pliki ? Aha te panele sa dostępne w języku polskim lub angielskim ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 Tu masz DEMO panelu ktory dostajesz u nich. Ustawiasz komponenty, wgrywasz pliki i się bawisz. Ale na Boga podepnij sie pod watek dot. HE bo ktos Cie zaraz zlinczuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2008 http://www.modvps.com/vzppdemo/ Mialem ten panel xxx lat temu jak dla mnie dla tych co wszytko lubia na szybko robic i latwo jak najbardziej . CO do pingu to suport cos odpisal ze przelanczali cos sieci i z tad takie niskie pingi ... szkoda ze nie na zawszze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2008 Voila! Dedyk dotarl dzis o 15.00 Wynika z tego ze obecny delay = dokladnie 13 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Voldo 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2008 nie prawdaKimsufi XXL - 18 dni opoznienia Kimsufi 08 i XL - tez tak okolo Superplan 08 - 3 dni Piszę to bazując na własnym przykładzie, a nie na statystykach OVH. Poza tym 18 dni nie odbiega wiele od 3 tygodnii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2008 Zamowilem 6-tego, dostalem 19-tego. Kalkulacja jest prosta ale jak widac reguly nie ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2008 no ale taki minimalnyokres to tydzien czasu , sa tylko bardzo liczne wyjatki od procenta, ktorzy dostali serwer szybciej niz przed uplywem 7 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czoobek 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2008 Tja, betatesterzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2008 betatesterzy to chyba ludzie , ktorzy czekaja na serwery - ovh sprawdza cierplowosc klientow ile czlowiek moze zniesc i wyczekac i co robi / pisze jak zaplacil kase a nie ma serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adammik 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2008 w oczach mam cos nitak, albo na sertio to nie sa rzeczywiste dane: Mod?le 1 h 72 hKimsufi 5 303 Kimsufi RAID 0 1 Ilość *1 godzina 72 godziny 22 273 O teraz wartosc sie zmienila i w polskim ovh jest tez 5 EDIT1: O info na forum ovh: Instalacja serwerów stan na 21 maja (godz.16:30) EDIT2: liczby w Kimsufi 08 skacza - lol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 Dzisiaj w nocy na RPsie zauwazylem ze cos na procku kroilo sie tam mysalem ze wybuchnie .... oczywiscie nic nie uruchamialem i cronow tez nic nie mam ustawione , poprostu samo z siebie :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 Co to za skrypt do robienia wykresów CPU itp ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 OVH coś takiego daje z ich Panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 Wykresy użycia CPU? Wiem że dają wykresy użycia łącza ale CPU nie znalazłem jeszcze... może powiedz gdzie to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2008 gdzieś w Real time monitoring Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 lub własny mrtg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 Wlasne MTRG mam zainstalowane i robi kilka wylkresów, ram , swp, proc , lacza, otwartych polaczen co tylko praktycznie chcesz, wykres ten jest z MTRG. CO do ovh , oni daja jakie stam standardowy tylko wykres lacza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2008 A w MTRG można zrobić, tak, że wykresy idą bezpośrednio na stronę www? chciałbym zrobić taki mini NOC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2008 kopiujesz adres grafiki i wklejasz na swojej stronie jako html (jeśli z mrtg nie wiem jak z ovh) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach