Gość papaj Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2008 drogi wielokropku, beancounters jest 'dostepne' z dzialajaca usluga wirtualizacji openvz. Widocznie kolega wyzej korzysta z czegos innego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielokropek 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2008 Drogi papaju, z tego co mi wiadomo w xxl-web.com są serwery na openvz. @darkevil - mam nadzieję, że próbowałeś ów plik wyświetlić jako root, bo z poziomu zwykłego usera rzeczywiście to mogło tak wyglądać jak opisujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 cat /proc/user_beancounters Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkdevil 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2008 Po drobnych klopotach mam juz wynik tej komendy: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2008 Po drobnych klopotach mam juz wynik tej komendy: ctrl+c & ctrl+v przestaly dzialac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2008 @darkdevil: Widziałem kiedyś podobny problem na jednym serwerze... Działo się to samo co u Ciebie (load prawie zerowy, procesor praktycznie nieużywany, to samo pamięć), ale było to skutkiem dosu na apache pakietami SYN. W skrócie mówiąc, ktoś postanowił zapchać httpd nawiązując od cholery połączeń czekających na "odpowiedź". Jeśli u Ciebie jest to samo, wklep z roota: lsof -i:80 Jeśli zobaczysz tam mase procesów (czekających na połączenie) z jednym IP to pewnie będzie właśnie to (ewentualnie potwierdzenie da Ci iptraf/tcpdump). Wtedy po prostu dropnięcie tego adresu z iptables załatwi sprawę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2008 nie, jest czysto : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darkdevil 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2008 Po prostu te vpsy które testowałem miały trochę dafaultowy setup.Tzn nie były odpowiednio skonfigurowane konkretnie pod mój serwis.Teraz mam własnego VPSA i wszystko śmiga aż wióry lecą. Niestety mimo moich starań problem poruszony w tym temacie nie został rozwiązany.,więc nie będzie dla potomnych gotowej solucji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach