TomekN 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Słowa kluczowe w tytule są pewnie zrozumiałe dla osób które wiedzą o co chodzi. Cena esxa jest dla mnie zbyt wysoka i szukam innego rozwiązania. Xen wydaje się być powoli wystarczająco dojrzały do produkcji.. ale tu też gotowe rozwiązania są chyba płatne. Czego używacie, jakiego pakietu, jakiego systemu jako supervisora, w 32 czy 64bit? Czy motion Wam działa, czy są to tylko mżonki? W ogóle chętnie poczytam o wrażeniach/doświadczeniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 hmmm, uchylisz może rąbka tajemnicy do czego konkretnie chcesz taką infrastrukturę zbudować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekN 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 W celu wykorzytania nowych możliwości jakie daje wirtualizacja 3-ciej generacji, oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 W celu wykorzytania nowych możliwości jakie daje wirtualizacja 3-ciej generacji, oczywiście. bardzo wyczerpująca odpowiedź, wręcz powalająca, chciałem Ci coś zaproponować bo mam w tej kwestii pewne doświadczenie, ale jak tak... to sam sobie odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekN 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Jeżeli nie chcesz się podzielić swoją wiedzą/doświadczeniem, to po co zabierasz głos? (to jest pytanie retoryczne). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Jeżeli nie chcesz się podzielić swoją wiedzą/doświadczeniem, to po co zabierasz głos? (to jest pytanie retoryczne). Chcę, ale mi to zdecydowanie utrudniasz. Nie każde rozwiązanie ( zespół rozwiązań ) sprawdza się we wszystkich przypadkach, stąd też nie widzę sensu produkowania laboratów na wyrost jeśli próba uzyskania dokładniejszych informacji zakończyła się fiaskiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekN 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 HA, failover, motion - bardziej precyzyjniej zastosowania opisać w pierwszym poście nie mogłem. Co chciałbyś jeszcze wiedzieć, ale tak konkretnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 HA, failover, motion - bardziej precyzyjniej zastosowania opisać w pierwszym poście nie mogłem. Co chciałbyś jeszcze wiedzieć, ale tak konkretnie? Mogłeś, starając się przybliżając cel w jakim będziesz tego używał. Chcesz zapewnić redundację: serwerom www dla portalu "o krzakach", co tak naprawdę usługą strasznie krytyczną nie jest, live motion nie jest specjalnie potrzebny, można się pogodzić z tym, że np. no nie wiem, wygasną sesje albo stracisz dosłownie kilka bajtów aktualizacji dokonanych przez webmastera akurat w momencie awarii, bo przecież jak się VPS 5 sekund później(przykładowo) podniesie z HN backupu... nikomu korona z głowy nie spadnie userzy się przelogują, webmaster może przecież nanieść poprawki once again tutaj fajnym zestawem jest np. OpenVZ + Debian + DRBD + Heartbeat, sprawdza się bardzo dobrze, a kosztuje... 0 a może szukasz zabezpieczenia dla strasznie krytycznego serwera bazodanowego firmy z rozproszonymi oddziałami po całej Polsce, które aplikacja jest dodatkowo tak napisana, że nie wspiera transakcji i śle/odbiera dane "na pałę"? itd. itd. itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekN 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2008 Jako że jest to forum o hostingu, chodzi mi o zabezpieczenie typowych usług hostingowych, m.in. poczty, ftp, www, itp. Używa ktoś może Xena i narzędzi virt z RHEL5/CentOS5? I może np. porównać do XenServera Enterprise? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach