Noone 19 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2008 Spotkaliście się może z sytuacją że lighttpd wyrzuca błąd 404 gdy połączenie przychodzi z zewnątrz (np. google) i aktywny jest rewrite? url.rewrite-once = ( ".*\.(js|ico|gif|jpg|png|css)$" => "$0", "^/stats$" => "/stats/", "" => "/index.php" ) Czyli np. hxxp://dom.tld/cos/innego I teraz gdy wchodzę na stronę z zakładek, czy pomiędzy linkami na stronie nie ma problemu. Gdy z google czy jakiejś strony gdzie podany był link wychodzi że nie działa rewrite tylko najprawdopodobniej próbuje odczytać katalog co powoduje 404. Teraz co dziwne wystarczy przejść do adresu i klepnąć enter i strona wczytuje się normalnie. W nagłówkach zwykła odpowiedź 404. Pod apachem jest wszystko w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eastman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2008 I teraz gdy wchodzę na stronę z zakładek, czy pomiędzy linkami na stronie nie ma problemu.Gdy z google czy jakiejś strony gdzie podany był link wychodzi że nie działa rewrite tylko najprawdopodobniej próbuje odczytać katalog co powoduje 404. Teraz co dziwne wystarczy przejść do adresu i klepnąć enter i strona wczytuje się normalnie. W nagłówkach zwykła odpowiedź 404. zapodaj cały plik konfiguracyjny strony i jak mozesz plik glownej konfiguracji. Coś mi świta, że globalne ustawienia mogą się pierdzielić w zależności od referer.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2008 Standardowa konfiguracja lxadmin. Wczoraj spędziłem z pół dnia próbując coś o tym znaleźć i ani słowa więc zaczynam podejrzewać że może skrypty panelu (lxsuexec) coś mieszają. PS. Chyba sobie to spolszczenie skasowałem. Napisz może do pytającego w pierwszym wątku czy jeszcze ma. Zresztą ostatnio panel tak się zmienia że jego spolszczanie mija się z celem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach