Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Witam, Może ktoś mi pomóc z malym problemem debian:~# /etc/init.d/bind9 reload Reloading domain name service...: bindrndc: connect failed: 127.0.0.1#953: timed out failed! Macie jakieś pomysły co do tego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Sprawdź strukturę katalogów binda, konfigiuracje i logi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 W logach nic nie ma jeśli chodzi o: /var/log/syslog Konfiguracja binda jest prawidłowa: debian:~# named-checkzone domena.pl /etc/bind/db.domena.pl zone xhot.pl/IN: loaded serial 2002070201 OK Plik /etc/resolv.conf może mieć na to jakiś wpływ? Serwer FTP też nie chce wystartować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 ee co ja pisze ... A weź ten binda zatrzymaj recznie i wlacz to rndc /usr/sbin/rndc status ps. mozesz sprawdzic resolv.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 debian:~# /etc/init.d/bind9 stop Stopping domain name service...: bindrndc: connect failed: 127.0.0.1#953: timed out failed! Jak widać nie można nic zrobić Jestem początkującym użytkownikiem jeśli chodzi o te kwestie, wiec możesz mi powiedzieć jak dokładnie włączyć to rndc? Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 podał ci dokładnie jak właczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 debian:~# /usr/sbin/rndc status rndc: connect failed: 127.0.0.1#953: timed out jakieś inne pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Firewall nie blokuje Ci z góry portów? A tak w ogóle to ciągle wydajesz polecenia debian:~# /usr/sbin/rndc status lub reload , a co z restart, stop, start, killall ... etcPozostałe logi które generuje konfig named.conf (o ile w ogóle jest odpowiednio skonfigurowany) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 config był robiony według tego http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch_p4 start, stop itp zawsze daje "timed out" jak sprawdzić czy firewall nie blokuje tego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach