nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Laptop : Toshiba Satelite L40 Celeron D 1.73/2gbram/120gb dysk /Vista + torba gratis 2200zl uzywany 5 h jak nowka, profesionalnie sformatowana bateria. Kontakt: gg 8825822 e-mail pomoc@firehost.pl Warto ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 2200? http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/244219 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 No ale nvu ma przecież profesjonalnie sformatowaną baterię.. więc co się dziwisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 lepiej! ...profesionalnie : ) dobra, ma trochę mocniejszego tego kompa, bo ciut szybszy proc (choć tamten to chyba dwa rdzenie a tu "tylko" Celek) i 2Gb RAM.. ale to i tak jakieś pewnie 200zł taniej niż nówka.. średni interes robi ewentualny nabywca : ) tak na oko to z 1500 można by dać.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dytryk_z_Bern 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Dlaczego sdprzedajesz świeżo zakupionego laptopa? Co z nim nie tak? Chyba nawet niedawno uczestniczyłeś w temacie na ten tamat... za rozsądną cenę jestem skłonny kupić używany sprzęt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Bo profesionalnie sformatowal "bateryje" i sprzedaje . uzywany 5 h - coś mi tutaj nie ładnie pachnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Ile razy można powtarzać, że baterii się nie formatuje, a formuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 ehh podlicz sobie: 2200 zł laptop brutto, torba 135 zł, vista premium 300 zl, podkladka chlodzaca pod laptopa 200 zl = 2835 zł w sumie były 3 naładowania formujące baterie i 3 normalnie więc troszke więcej niż 5 h. Sprzedaje sprzęt bo okazało się że nie jest wogóle mi potrzebny a kupuje PDA, reszte przeznaczam na motor. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 A jaki PDA ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 ehh podlicz sobie: 2200 zł laptop brutto, torba 135 zł, vista premium 300 zl, podkladka chlodzaca pod laptopa 200 zl = 2835 zł w sumie były 3 naładowania formujące baterie i 3 normalnie więc troszke więcej niż 5 h. Sprzedaje sprzęt bo okazało się że nie jest wogóle mi potrzebny a kupuje PDA, reszte przeznaczam na motor. Tylko, że nie wspomniałeś nic o tym że to vista premium ani nic o podkładce chłodzącej czy jaka to torba. Wiesz, używane to zawsze nie to samo co nowe, niezależnie czy 5h czy 5 dni czy 5 miesięcy. No i jeszcze tak na koniec, bo duuuużo ludzi (również w serwisach komputerowych) popełniają ten sam błąd - baterii litowo-jonowych się nie formatuje - wymagane jest jedynie pełne rozładowanie baterii raz na około 30 doładowań. Częstsze pełne rozładowania jedynie niszczą baterię. Więc zupełnie nie więm co takiego profesionalnego było w Twoim postępowaniu. Polecam: http://batteryuniversity.com/parttwo-34.htm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 W Karenie torba 50zł przy zakupie laptopa.. Vista przeważnie "gratis".. no i to co mówi pleple.. nie ma 5h czy 5 miechów.. używany sprzęt i basta.. w sklepie 2000, możesz sprzedawać za 1500.. a nie, że mogę znaleźć taniej nowy niż Ty chcesz używkę : ) hehe ale może na webhelpie pójdzie ; ) BTW. Fujitsu - Siemens LOOX 560 bodajże, za tysiaka mam do sprzedania, nowy był za 1800, prawie nieużywany, bo to bogaty doktor prywatnej kliniki se kupił, ale potem kupił iphone'a i tamten PDA się mu znudził : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 bo duuuużo ludzi (również w serwisach komputerowych) popełniają ten sam błąd - baterii litowo-jonowych się nie formatuje - wymagane jest jedynie pełne rozładowanie baterii raz na około 30 doładowań. Częstsze pełne rozładowania jedynie niszczą baterię. To już temat na zupełnie inną długą dyskusję. Oczywiście zgadzam się z Tobą w 100%. Znane wszystkim "standardowe" formowanie baterii niszczy je bezpowrotnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2008 Dlatego kupiony laptop w grudniu na początku trzymał mi 3h15min, teraz 2h mi trzyma :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2008 Sprzedany, do zamknięcia. Za 2200 poszedł. Bez podkładki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach