Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Witam, od rana walczę z pewnym skryptem. Nawet odpalenie na serwerze 'czystych' plików, bez modyfikacji ustawień kończy się błędem wewnętrznym (500). Wcześniej działałem, na serwerze, gdzie PHP było jako: Server API: Apache 2.0 Handler Teraz natomiast jest: Server API: CGI/FastCGI Oczywiście dane te wziąłem z phpinfo. Proszę o pomoc, bo już naprawdę nie wiem jak się z tym uporać. Potrzebuję tego na wczoraj:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Napisałbyś do BOKu.. Zazwyczaj błąd spowodowany jest np. wpisami php_flag w htaccess lub podobnymi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Pisałem. Jestem już dość zdesperowany, BOK odpowiada raz na kilka godzin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 To trzeba było zostać naszym klientem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Teraz padnie odpowiedź "zostałem" A tak serio to jeżeli skrypt używa cgi sprawdź czy katalog i plik które się w nim znajdują mają chmod "0775" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Teraz padnie odpowiedź "zostałem" Nie padnie bo w innym wątku napisał, że prawie został Ale gdyby został to by nie musiał tu pisać teraz. I sprawdź error_log czasem coś ciekawego tam się znajdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Wiem ,ale natura ludzka lubi być przekorna. Matte może pora zmienić hosting ,lub poczekać i sprawdzic jak zadziała "sprawny" BOK ,który odpowiada parę godzin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Chmody w porządku. Oto wycinek error_log: [Mon Mar 03 20:14:26 2008] [error] [client 79.185.49.209] Premature end of script headers: php-fcgi[Mon Mar 03 20:14:26 2008] [error] [client 79.185.49.209] File does not exist: /home/matte/domains/domena.pl/public_html/500.shtml Ten hosting, a wlasciwie konto testowe mam od wczoraj. Firma dobra, cały czas wierze, ze wszystko bedzie ok:) Na forum tez dobre opinie maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 zgaduje insane.pl ? ja się ostatnio zawiodłem na ich BOK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Nie jest to insane:) Na insane zawiodlem sie juz dawno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Neteasy ? Mają podobną konfigurację do nas (a raczej my do nich) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 To stawiam na .htaccess. Jak go usuniesz to ładuje Ci się index ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 To stawiam na .htaccess. Jak go usuniesz to ładuje Ci się index ? Tak. Teraz pytanie - co z nim nie tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 są jakieś wpisy php_flag albo php_value ? Jeśli tak to wywal je na dobry początek - takie rzeczy ustawiasz przez php.ini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Tak. Teraz pytanie - co z nim nie tak?Ty go masz i widzisz a my mamy wiedzieć co z nim nie tak? Nie żartuj. Musisz go nam pokazać chyba najpierw żeby pytac co z nim nie tak. Jak ty takie pytania dajesz do BOKu to nie dziwie się ze masz status klienta: "olać Go" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 # htaccess file version 1.1.4.0 # Update the above and the define in setup.php when you make changes to the rewrite rules! # NOTE: Change the RewriteBase below to the absolute path to your zenphoto directory. (Or let setup.php do it for you!) <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On #### !!! Change this to the web path (eg: [url="http://www.yourwebsite.com/photos"]http://www.yourwebsite.com/photos[/url] --> /photos) !!! RewriteBase /album #### RewriteRule ^admin/?{:content:}nbsp; zp-core/admin.php [R,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [R,L] RewriteRule index\.php{:content:}nbsp; index.php [L,QSA] RewriteRule ^page/([0-9]+)/?{:content:}nbsp; index.php?page=$1 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1 [L,QSA] RewriteRule ^(.*)/page/([0-9]+)/?{:content:}nbsp; index.php?album=$1&page=$2 [L,QSA] #### Rewrite rule addtion for search RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/fields([0-9]+)/(.*)/([0-9]+)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&searchfields=$2&words=$3&page=$4 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/fields([0-9]+)/(.*)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&searchfields=$2&words=$3 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/archive/(.*)/([0-9]+)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&date=$2&page=$3 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/archive/(.*)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&date=$2 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/tags/(.*)/([0-9]+)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&searchfields=4&words=$2&page=$3 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/tags/(.*)/?$ index.php?p=$1&searchfields=4&words=$2 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/(.*)/([0-9]+)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&words=$2&page=$3 [L,QSA] RewriteRule ^page/([A-Za-z0-9\-_]+)/(.*)/?{:content:}nbsp; index.php?p=$1&words=$2 [L,QSA] RewriteRule ^(.*)/image/(thumb|[0-9]{1,4})/([^/\\]+){:content:}nbsp; zp-core/i.php?a=$1&i=$3&s=$2 [L,QSA] RewriteRule ^(.*)/image/([^/\\]+){:content:}nbsp; zp-core/i.php?a=$1&i=$2 [L,QSA] #### # Catch-all - everything else gets handled in PHP for compatibility. RewriteRule ^(.*)/?{:content:}nbsp; index.php?album=$1 [L,QSA] </IfModule> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Dziwne, sam plik u mnie nie powoduje żadnych błędów.. I wygląda dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 Mam jeszcze u Ciebie konto testowe Zaraz sam obadam jak moje zabawki sie zachowuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2008 RewriteCond może powoduje błąd? (sprawdź usuwając te regułki) Jeśli tak zgłoś to do boku neteasy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2008 Plik .htaccess jest poprawny. Wyczyść go do zera i zobacz czy dalej jest bład 500? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2008 Po wyczyszczeniu .htaccess wszystko dziala poprawnie, natomiast jak usune rewrite cond to dalej mam 500 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2008 Co to jest {:content:}nbsp; ? Jak dla mnie to większego sensu nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2008 Szczerze to nie mam pojecia Zawsze dzialalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach