Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 Witam, Baza: AthlonXP 1GHz, 256MB Ram, jakiś leciwy GF. Jakie distro na nim postawić? Ubuntu, openSUSE czy może coś innego? To dla kogoś >50, więc Debian odpada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 Zwykłe Ubuntu (z gnome) też raczej odpada - za mało RAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuku 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 jako manager Xow mozesz uzyc np fluxboxa albo icewm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 Zwykłe Ubuntu (z gnome) też raczej odpada - za mało RAM. Na razie działa na nim (z powodzeniem) UBUNTU 6.10. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuku 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 osobiscie polecam freesbie z fluxboxem, piekna sprawa, jest lekki i bardzo stabilny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 Wszystko sprawa gustu - Gnome pójdzie na 256MB RAM ale jakoś dla mnie jak jest mniej niż 512MB to na prawdę się ślimaczy... Ale skoro z powodzeniem działa na Ubuntu to po co to zmieniać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 24, 2008 Ubuntu nie jest jednak systemem całkowicie doskonałym dla "newbie", poza tym uaktualnienie do 7.04 nie wyszło i muszę postawić od nowa. Skoro mam instalować od nowa, równie dobrze mogę nową dystrybucję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Godzio 12 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2008 Ja jestem początkujący w linuksie, a najbardziej przypadł mi do gustu LinuxMint ( linuxmint.com ) który bazuje na ubuntu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2008 7.10 + xfce albo fluxbox Ja na 512mb używam 7.10 (gnome) z compizem i wszystko śmiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buszmen 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2008 osobiscie polecam freesbie z fluxboxem, piekna sprawa, jest lekki i bardzo stabilny. LiveCD?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach