antharax 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2004 Witam. Znacie może jakiś dobry, w miare tani serwer tylko i wyłącznie na pocztę? Pojemność tak ok. 1 GB. Z góry dzieki za info Pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2004 O_O niezla ilosc poczty. Z "zagranicznych" uzywam www.fusemail.com Z polskich nie widzialem jeszcze takiej pojemnosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
antharax 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2004 Tzn chodzi mi o coś takiego. Mam zamiar stworzyć dość duży portal o grach komputerowych i chciałbym dawać maile redaktorom i współpracownikom. Do tego celu nie będę przecież kupował serwera na poczte i www bo za drogo mnie to wyniesie. I nie chodzi mi o jednego maila o pojemności 1 GB tylko o serwer 1 GB na ktorym moge zakladać oddzielne konta mailowe. To tak jakby ktoś nie rozumiał Pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2004 Nie wiem czy portal ow tak szybko osiagnie rozmiary [ale zycze z calego serca] by redaktorzy i wspolpracownicy uzyli az tyle przestrzeni dyskowej na poczte... z drugiej strony 20 x 50 to juz 1000 . Mysle ze lepszym rozwiazaniem byloby konto hostingowe o dobrej pojemnosci nawet jakis resellerskie - dajace duzo przestrzeni, sporo transferu, i w ten sposob bez problemu zmiescisz dwa w jednym, dzielenie kosztow na poczatku moze miec malo sensu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tangerine 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2004 Pomyśl także, czy musisz dzielić przestrzeń tak sztywno. Możesz przecież założyć np. 20 skrzynek po 100 MB każda na swoim koncie 1GB. Myślę, że każdy redaktor nie będzie wykorzystywał dużej części swojej skrzynki przez cały czas. Dobrze radzi Kufel - wykupywanie dwóch kont jest droższe, a tak możesz od razu dynamicznie rozdzielać sobie zasoby pomiędzy portal i redaktorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach