user1 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2008 Witam Serdecznie! Wiem że być może nie odpowiedni dział ale zapewne najodpowiedniejszy (często odwiedzany) do uzyskania jak największej liczby opinii. Tak więc jestem w takiej sytuacji iż w mojej miejscowości stały internet mogę mieć tylko i wyłącznie po kablach TePsy operator jak operator, co prawda nie narzekam aczkolwiek kończy mi się umowa a oni nie są w stanie zaproponować mi korzystnej przepustowości po równie korzystnej cenie, 2Mbps w TPSA mamy za 140 PLN/m-c przy umowie na 12 miesięcy natomiast w ofercie GTS - Multimo takie łącze mamy za 109 PLN/m-c i jeśli nie ma tu jakiegoś haczyka to umowa jest na czas niekoreślony. Czego od was oczekuję i od kogo oczekuję ? 1. Proszę o informacje czy już w miarę sprawnie przebiega proces rejestracji i przejścia do nowego dostawcy internetu po kablach TePsy. 2. Jak ogólnie się sprawuje internet z GTS Multimo po kablach TePsy ? 3. Proszę o odpowiedź osoby które mają do czynienia z tym dostawcą. 4. Proszę podajcie (użytkownicy Multimo) jakie macie średnie pingi do: wp.pl hetzner.de layeredtech.com Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2008 Ja bym się na twoim miejscu poważnie zastanowił nad Dialogiem (http://www.dialnet.pl/) . Przemyśl tą ofertę. Sprawdzona firma. Niestety jestem na kablu dialogu i nie wiem jak wygląda usługa na kabelkach TPSA. Jedno jest pewne. Dialog 1 Mbps chodzi płynniej i lepiej niż 2 Mbps w TPSA. DialNet Global 1 - umowa na czas nieokreślony 105,74 zł(netto) 129,00 złDialNet Global 2 - umowa na czas nieokreślony 130,33 zł (netto) 159,00 zł Przejście na wyższy pakiet gratis :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2008 1. Proszę o informacje czy już w miarę sprawnie przebiega proces rejestracji i przejścia do nowego dostawcy internetu po kablach TePsy.2. Jak ogólnie się sprawuje internet z GTS Multimo po kablach TePsy ? 3. Proszę o odpowiedź osoby które mają do czynienia z tym dostawcą. 4. Proszę podajcie (użytkownicy Multimo) jakie macie średnie pingi do: wp.pl hetzner.de layeredtech.com Pozdrawiam 1. U mnie trwało to niecałe 2 tygodnie (ale ja nie miałem wcześniej NEO) 2. Całkiem nieźle, od sierpnia chyba 2 awarie po kilkanaście godzin. 4. http://noc.gts.pl/ - u mnie (Kraków) do wyniku wystarczy dodać ~14ms. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user1 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2008 Ok z tego co wiem to 2Mbit mam za 108zł przy umowie na czas nieokreślony a przy umowie na czas określony 12 m-c będę to miał za 93 zł jeśli 6Mbit ma wysył 512Kbit/s to biorę tą opcję z umową na rok za 120 zł/m-c jeśli nie ma to biorę 2Mbit na czas nieokreślony i podejrzewam że TePsa coś wprowadzi tańszego "na wakacje" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2008 No 6 mbit ma 512kbps - a na dialogu 6mbit mi wychodzi 700kbps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach