noname 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2008 Witam. Mam wykupioną domenę .pl Mam pocztę email na gmail. W konfiguracji domeny założyłem sobie alias pocztowy mojanazwa@mojanazwa.pl Problem jest taki, że mogę wysyłać pocztę z adresm z aliasu, ale osoba która otrzymuje ode mnie wiadomośc widzi mój prawdziwy adres, czyli mojanazwa@gmail.com Jak zrobić aby wszędzie widniała mojanazwa@mojanazwa.pl .Czy musiałbym miec własny serwer poczty? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2008 Czy musiałbym miec własny serwer poczty? Zainteresuj się tym http://www.google.com/a/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalt 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2008 Mozesz tez zrobic przekierowanie na serwer gmaila z innego serwera ( jak go posiadalbys ) oraz w gmailu ustawic odpowiadanie z niestandardowego maila. Poszperaj w opcjach gmaila, kiedys widzialem tam cos takiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2008 w gmailu ustawic odpowiadanie z niestandardowego maila. Można i tak, tylko, że wówczas adres e-mail dodany do gmaila przy wysłaniu wiadomości pojawia się w polu From, natomiast oryginalny adres gmail, którego noname nie chce widzieć, tak czy inaczej przekazywany jest w tej wiadomości i pojawia się w polu Sender. No, ale nie każdy przegląda nagłówki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noname 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2008 Teraz mam tak, że dziła wysyłanie maila z nazwa@nazwa.pl , mimo że oryginalny adres jest nazwa@gmail.pl. Gdy przychodzi taki mail, widnieje w naglówku właśnie nazwa@onet.poczta.pl , i tak nie jest dobrze. Czytałem trochę o tej aplikacji google. Wygląda na to, że właśnie tego potrzebuję. Mam domenę na home.pl , a server na sold.pl No i nie wiem jak to skofigurowac, chodzi mi tylko o pocztę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2008 No i nie wiem jak to skofigurowac, chodzi mi tylko o pocztę. Po rejestracji na powyższej stronie masz opisane krok po kroku co dalej robić. Chyba prościej się nie da. W panelu home nic nie ruszasz, należy dodać / zmienić rekordy MX dla domeny w panelu sold.pl, które to oczywiście są podane podczas konfiguracji usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noname 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2008 A cha. Czylli to administrator sold.pl powinien mi ustawić te rekordy? Bo ja nie mam dostępu do kofiguracji domeny mojanazwa@sold.pl. Dobrze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach