Prohost 345 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 Czy na stronie głównej linki prowadzące do ostatniego tematu mogą przenosić też do najnowszego postu? Teraz przenoszą do pierwszej strony tematu i trzeba 2gi raz klikać na osatnią stronę i po jakimś czasie to męczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 Było już tutaj - http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=10563 - niestety dla mnie też jest to uciążliwe, ale podobno ma przyciągnać ruch z wyszukiwarek do forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 To zostało mi celowanie w kwadracik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 Osobiście przyzwyczaiłem się już do klikania w kwadraciki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 To zostało mi celowanie w kwadracik No, to jest normalna funkcjonlaność forum... przyzwyczaisz się w dzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 No, to jest normalna funkcjonlaność forum... przyzwyczaisz się w dzień Cieżko ale jakoś trzeba :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 Na usprawiedliwienie wytłumaczę dlaczego. Jak większość osób wie pozycja w google opiera się na ilości linków prowadzących do danej strony. Niestety IPB na głównej (i jeszcze w paru miejscach) tworzy adresy typu showtopic=4321&view=getnewposts itp. Efekt jest taki, że cała "moc" przekazywana jest w różne miejsce w tematu zamiast na początek. Zauważcie, że zazwyczaj linkiem jest tytuł tematu. Rozpatrzmy 2 sytuacje. Tytuł tematu "najlepsza firma w Polsce" w starej wersji co chwilę będzie wskazywał na inną stronę W nowej na początek tematu. Pamiętać należy, że główna strona to "najmocniejsze" miejsce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2008 Ale zauważyłem że jak klikam na kwadracik na FF to mnie wywala i FF pada był już taki problem ale tylko jak na kwadracik kliknę ciekawe.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2008 Przykre, że nieumiejętność pozycjonowania jest przekładana nad ułatwienia dla odwiedzającego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Luty 11, 2008 Przykre, że nieumiejętność pozycjonowania jest przekładana nad ułatwienia dla odwiedzającego. No cóż, jest to dobre rozwiązanie na tyle ile mi wiadomo. Co do odwiedzających cały czas myślimy jak to rozwiązać aby było dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2008 Może tak (tekst przykładowy): Ostatni post ------ Idź do: ostatniego postu (link do ostatniego postu) w: cal.pl dodaje gratis domenę .p... (link do początku tematu) według: Adrian Szczepanik (link do autora) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2008 Ewentualnie można zamienic miejscami kwadracik z linkiem tekstowym (tj. do 'ostatni post' dać link z #getnewposts a do kwadracika link do początku tematu). Tak by bylo nawet lepiej (niż jest teraz), bo do obrazka mozna wrzucic anchor (w tagu alternativetext (ALT)). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Luty 11, 2008 Obecnie staram się zrobić wersje = zalogowanie link po staremu. Nie zalogowani link jak obecnie.Niestety znalezienie informacji jak sprawdzić czy użytkownik jest zalogowany w plikach php jest dosyć trudne.Jeśli ktoś wie jak to zrobić (plik /sources/classes/class_forums.php) będę wdzięczny.Co do dyskusji czy jest to słuszna metoda na polepszenie wyników pozycjonowania chętnie podyskutuje, ale nie w tym temacie. //edit Chyba gotowe. Proszę sprawdzić czy wyniki was satysfakcjonują.Niestety nie wiedziałem, że ta zmiana spowoduje tyle problemów.Przepraszam raz jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2008 Od razu lepiej. Jak to się mówi: strony nie robi się dla robotów ale dla ludzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Obecnie staram się zrobić wersje = zalogowanie link po staremu. Nie zalogowani link jak obecnie.Niestety znalezienie informacji jak sprawdzić czy użytkownik jest zalogowany w plikach php jest dosyć trudne.Jeśli ktoś wie jak to zrobić (plik /sources/classes/class_forums.php) będę wdzięczny.Co do dyskusji czy jest to słuszna metoda na polepszenie wyników pozycjonowania chętnie podyskutuje, ale nie w tym temacie. //edit Chyba gotowe. Proszę sprawdzić czy wyniki was satysfakcjonują.Niestety nie wiedziałem, że ta zmiana spowoduje tyle problemów.Przepraszam raz jeszcze. Czy mi się wydaje czy ta opcja dzisiaj znikneła? :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Na to wygląda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Mi to od dawna nie działało :-)) Więc nie wiem o co chodzi, niestety cały czas muszę celować w kwadracik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Tak, nowa wersja nowe problemy. Staram się to naprawić (dla zalogowanych "po normalnemu") tym czasem zachęcam do korzystania z opcji: "Zobacz nowe posty" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Już powinno działać. Jeśli gdzieś coś jeszcze nie działa to piszcie, postaram się naprawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach