noodly 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2008 Witam Mam duzy serwis z plikami. W sumie jest to okolo 200gb plikow i cialge rozmiar sie powieksza... Zastanawiam sie panowie jak wykonac backup calosci. W serwerze jest narazie 1 dysk twardy ale nie jest problemem dolozenie kolejnych dyskow. Najbardziej boje sie awarii i utraty plikow wiec teraz tak: czy wlozyc do serwera np. 2 dysk i przegrywac na niego calosc? Moze ew. raid-1 ? Co myslicie nad rozwiazaniem zeby postawic osobna maszynke pod backup i np. przegrywac zmienione pliki przez rsync?? Chodzi mi o rozwiazanie ktore niesie za soba jak wiadomo najmniejsze koszty i oplaty miesieczne. Co polecacie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2008 W serwerze jest narazie 1 dysk twardy ale nie jest problemem dolozenie kolejnych dyskow. Najbardziej boje sie awarii i utraty plikow wiec teraz tak: czy wlozyc do serwera np. 2 dysk i przegrywac na niego calosc?To nie jest backup. Moze ew. raid-1 ?To tez nie. Co myslicie nad rozwiazaniem zeby postawic osobna maszynke pod backup i np. przegrywac zmienione pliki przez rsync??To jest rozsadne. Chodzi mi o rozwiazanie ktore niesie za soba jak wiadomo najmniejsze koszty i oplaty miesieczne.Nie robic wcale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach