dix55 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Witam, Chcemy kupic cos okolo: 2 x Xeon 2.8Ghz // good Core 2 Duo/Quad 2GB RAM // 3-4 150 GB SATA No i lacze... normalnie uzywamy w szczytach 15 Mb ale ostatnio jestesmy atakowani DDoS'em powyzej 100 Mb. Potrzebujemy prawidzwej ochrony, albo ochrony w postaci przetrzymania ataku na mocnym laczu 500 Mb/ 1 Gpbs. Niechcemy 'ochrony' za pomoca null routowania/wylanczania serwera. Gdzie mozemy znalezc pomoc? Mozemy wydac 500$ miesiecznie okolo lub ~1500 zl / miesiac. Help. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 leaseweb.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dix55 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Wlasnie tam jestesmy poprzez specjalnego resellera. Serwerownia EvoSwitch, i co? Atak zapycha nam port 100 Mb i jestesmy odcieci non stop. Niechca zrobic nic... zadnych filtrow, zadnej protekcji, moga nam zaoferowac tylko null routing. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Dziwne... mi nic nie odcinali tylko coś dali z siebie i ogólnie jestem zadowolony... Może skontaktuj się z nimi 'osobiście', bez pośrednika i obgadaj sprawe;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 skad idzie atak..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 skad idzie atak..? A skąd idą DDOSy? Ze wsząd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dix55 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 z zagranicy, moznaby dogadac sie z operatorami lacz i filtrowac zagranice ale niekazdy jest w stanie, chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 leaseweb.com LeaseWeb nigdy nie oferowal ochrony przed atakami typu DDoS. Jak Ci w czyms pomogli, tzn. ze to bylo maly DDoSik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 LeaseWeb nigdy nie oferowal ochrony przed atakami typu DDoS. Jak Ci w czyms pomogli, tzn. ze to bylo maly DDoSik Hmmm, płaciłem im troche kasy za serwer i wyłapałem w ciągu 4 miesięcy dwa dość potężne DDOSy, skontaktowałem sie z nimi telefonicznie no i ogarneli;) Ogólnie wiem, że nie oferują, jednak chyba trafiłem na dość kompetentnych i miłych adminów... w sumie zabuliłem za ten rarytas ~300 ojro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Chcemy kupic cos okolo: 2 x Xeon 2.8Ghz // good Core 2 Duo/Quad 2GB RAM // 3-4 150 GB SATA Mozemy wydac 500$ miesiecznie okolo lub ~1500 zl / miesiac. Zobacz to: http://www.ovh.pl/produkty/xeonquadcore.xml Xeon Quad Core, 8 GB RAM, 2x750 GB SATA. W opcji bez SLA masz 2x1 Gbit/s i dwie karty sieciowe. Ewentualnie możesz też poszukać w serwerowniach specjalizujących się w usługach związanych z IRC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Hmmm, płaciłem im troche kasy za serwer i wyłapałem w ciągu 4 miesięcy dwa dość potężne DDOSy, skontaktowałem sie z nimi telefonicznie no i ogarneli;)Mozesz zdefiniowac 'dosc potezne DDoSy' (w pps, ew. w Gbps)? Troche dziwi mnie fakt, ze miales sie o co z nimi kontaktowac, bo jak swojego czasu sie ich o ochrone przed DDoS'em pytalem, to mi napisali, ze powyzej pewnej liczby pps automatycznie null-route'uja atakowane IP... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dix55 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Ten ovh jest ciekawy, mocny sprzet, dobre lacza... ale gwarantuja 2x50Mb.... a 2000 Mb to tylko w teorii. Ciekawe ile w praktyce maja wysycone te lacza w godzinach szczytu. Sadzac po ich ofercie to pewnie solidnie. Co do wyjscia mamy jeszcze 2 awaryjne ale trzeba wybrac to najlepsze. update: dzwonilem do ovh... jak ktos pusci DDoS'a to automatycznie null'routuja serwer... dopiero potem admin sie kontaktuje z takim klientem i 'cos wyjsnia'... heh, mozesz wiec sobie miec lacze nawet 5000 Mb a i tak cie odlacza przy ddosie 200-300 Mb ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Witam, Moze Pan sprawdzic www.accelerated.de - oni z tego co sie orientuje mieli ochrone DDOS i nie bylo to chyba null-routowanie. Ewentualnie www.probenetworks.de - oni pewnie moga cos zaoferowac, Pozdrawiam, Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dix55 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2008 Niepewnie wygladaja, nic niepisze o DDoS'ie. Mamy na oku kilka ofert, ale teraz ciezko cos wybrac. Wybierzemy jedna, ochrona okaze sie niewystarczajaca i kolejne tydzien stracony na kupno czegos innego + propagacja domeny i przygotowanie serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2008 Mamy na oku kilka ofert, ale teraz ciezko cos wybrac. Wybierzemy jedna, ochrona okaze sie niewystarczajaca i kolejne tydzien stracony na kupno czegos innego + propagacja domeny i przygotowanie serwera.To moze powiesz co to za oferty? Wtedy bedziemy mogli je ewentualnie odradzic lub polecic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach