michalk 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Witam! Bardzo mozliwe ze ten temat zostal juz niejednokrotnie poruszany jednak nie moglem znalezc odpowiedzi na to pytanie. Mam wykupiony serwer dedykowany z DA i chcialbym przeniesc wszystkie bazy. Przy importowaniu plikow wywolywany jest blad o przekroczeniu maksymalnego rozmiaru. Chcialbym sie dowiedziec gdzie moge zmienic maksymalny rozmiar uploadu. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 w pliku php.ini Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalk 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Dziękuje za pomoc, wszystko udało się znaleźć. Upload_max_filesize = 50M - tak ustawiłem konfigurację jednak nadal nic się nie zmieniło i dalej widzę maksymalny rozmiar 2048kb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Zmień jeszcze post_max_size Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 i zrób reload serwera www, chyba, że masz php w cgi to musisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalk 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Mam takie ustawienia ; Maximum size of POST data that PHP will accept. post_max_size = 8M ; Maximum allowed size for uploaded files. upload_max_filesize = 50M Zrobiłem Reloada wszystkich procesów w DA, nic nie dało, zrobiłem Reboota maszyny i też nic. co jeszcze mozna zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Wgraj z mysql`owskiego shella, use baza; source baza.sql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Ustaw post_max_size też na 50M, może spróbuj jeszcze max_execution_time zwiększyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalk 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 ale to nawet nie chodzi o to zeby ta baze wgrac tylko o to zeby to zmienic bo wgrac moge sobie zawsze przez big dump a tutaj chodzi o to aby to ustawic. Tez to nic nie dalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Edytujesz właściwy plik? Te dwie wartości czyli post_max_size i upload_max_filesize za to wyłącznie odpowiadają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Sprawdź, jak podpowiedział @Noone, czy konkretnie TEN => php -i | grep php.ini edytujesz;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 Mi się wydaje że ty powinieneś zmienić ustawienia w pliku konfiguracyjnym PhpMyAdmina. Bo przecież tam widzisz limit 2 MB? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalk 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2008 no wlasnie ja nie wiem co mam zmienic. Prosze Was o pomoc ale juz wiem na pewno ze to nie jest zadne php.ini bo zmienialem tam prawie wszystko i nic sie nie dzialo. Poprosilem Administratora z Datacenter zeby to zrobil i nic w php.ini sie nie zmienilo. Niestety administrator poprawil tylko do 8 MB a potrzebuje do 50MB a nie moze mi teraz napisac jaki plik za to odpowiada. W phpmyadmin jest zakladka zmienne i z tego co mi sie wydaje to za funkcje uploadu odpowiada * buffer size' bo ona sie zmienila po zmiana administratora. Teraz nie pamietam ktora dokladnie ale ktoras z tych z buffer size(a moze wszystkie). W kazdym badz razie nie wiem jaki plik odpowiada w phpmyadmin na serwerze za ta funkcje. Innymi slowy jakie jest dojscie przez ssh do tego pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SebastianO 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2008 Z dokumentacji phpMyAdmina: 1.16 (gdy nie może wykonać importu, to odsyła do tego punktu) The first things to check (or ask your host provider to check) are the values of <tt>upload_max_filesize</tt>, <tt>memory_limit</tt> and <tt>post_max_size</tt> in the php.ini configuration file. All of these three settings limit the maximum size of data that can be submitted and handled by PHP. One user also said that post_max_size and memory_limit need to be larger than upload_max_filesize. Zmiana tych wartości powoduje, że można wczytać większą bazę. U mnie zawsze to pomaga, więc u Ciebie też musi. Sprawdz, czy po drodze gdzieś nie popełniasz błędu (jakaś literówka, brak zapisania pliku, brak restartu, etc..) Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalk 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2008 Witam! Dzięki za pomoc, w koncu sie udalo. Na koncu zawsze brakowalo reloadu, robilem reload ale nie tego co mialem :/ Zamiast apache jakies inne cholerstwa reloadowalem ale sie udalo. Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach