subasta 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Witam, Posiadam serwer dedykowany z dystrybucją Debian Sarge. Mam problem z dodaniem nowego zadania do crona. Dodałem poprzez edycję odpowiedni wpis do pliku /etc/crontab i niestety nie działa. Zadania które były wczesniej dodane się wykonują, a nowe nie chcą. Jaka moze byc tego przyczyna? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
migus 10 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 zaglądnij w logi na pewno znajdziesz tam rozwiązanie ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Hi Tak jak mówił poprzednik Jednak spróbuj również poleceniem " crontab -e " Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Możesz napisać na pw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bold 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Jak edytowales recznie crontab - /etc/init.d/croncostam restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subasta 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 Witam, Dziekuję za odpowiedzi. Wykonałem poniższą komendę i niestety nadal nie działa. Mam pytanie. Jak mogę sprawdzic logi crona? W katalogu /var/log/ nie było pliku cron.log więc go utworzyłem, ale nic sie do iego nie zapisuje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 w syslogu włącz logowanie działania crona (/etc/syslog.conf). cron.* /var/log/cron.log bądź # echo "cron.* /var/log/cron.log" >> /etc/syslog.conf # /etc/init.d/crond restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subasta 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 Dziękuję za odpowiedź. Teraz widze że w cron.log sa dziwne zapisy. Widze że wykonuje się stare zadanie crona które usunąłem z pliku crontab a nowe na końcu ma dodane ^M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach