Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Witam Serdecznie, Przeniosłem sie nie dawno do innej firmy hostingowej.. Najlepsze, że z górnej półki.. I niestety w tej w jednym ze skryptów wyskakuje mi błąd. Administratorzy nie potrafią mi pomóc, mówią bym poprawił skrypt.. Niestety skryptu sam nie pisałem, bo sie na tym prawie w ogołe nie znam. A osoba, która to robiła, już nawet nie mam z nia kontaktu. otóz ten skrypt: $resu = dbquery("SELECT kwota FROM zlecenia WHERE status='1' AND data LIKE '%2005-0$i%' "; reaguje na nowym hostingu w ten sposob: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'out WHERE id!='' AND data LIKE '%2005-09%'' at line 1 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /admin/inc/set_list.php on line 33 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL Dziwne, ze na 3 innych hostingach wszystko chodziło normalnie, a tu kaszana.. moze ktoś będzie wiedział w czym leży problem? Pozdrawiam i z góry Dziękuje Wam za pomoc Michał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 A ten $i to nie jest jakaś zmienna z php? Bo wątpię że to powinno się w zapytaniu znaleźć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Witam ";); - jaki to ma sens ;"); już bym zrozumiał czyli : $resu = dbquery("SELECT kwota FROM zlecenia WHERE status='1' AND data LIKE '%2005-0$i%' ;"); albo $resu = dbquery("SELECT kwota FROM zlecenia WHERE status='1' AND data LIKE '%2005-0$i%' "); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Dziekuje malu, niestety probowałem juz w ten sposob tez i w sumie tak wczesniej zostawilem, nadal wystepuje ten sam błąd. $resu = dbquery("SELECT kwota FROM zlecenia WHERE status='1' AND data LIKE '$dat%' "); aktualnie zrobione tak i nadal nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 a czy wraz ze zmianą usługodawcy nie robiłeś przy okazji przeskoku z MySQL 4.x na 5.x? jeśli tak, to ja bym proponował wpierw wczytać się w release notes do wydania 5.x i poczytać o zmianach w porównaniu do poprzednich wersji tego silnika bazodanowego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majkel. 5 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 @bellerofont no właśnie w tej chwili zwrociłem uwagę po Twojej wypowiedzi, ze przeskoczylem z 4 na 5..trafna uwaga.. ok pomęczę sie i zoabcze co uda mi się zrobić.. Dziekuje za wskazówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 status chyba jest typem liczbowym a format daty tez jest znany ja bym dal $resu = dbquery("SELECT kwota FROM zlecenia WHERE status=1 AND data LIKE '2005-0$i%' "); ale to do mysql 4 na 5 kompletnie sie nie znam... ps. to na pewno ta linijka? bo w bledzie jest You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to yourMySQL server version for the right syntax to use near 'out WHERE id!='' AND data LIKE '%2005-09%'' at line 1 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /admin/inc/set_list.php on line 33 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 A register_globals jak miałeś wcześniej i jak są teraz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 Jak na moje oko to: $resu = dbquery('SELECT kwota FROM zlecenia WHERE status="1" AND data LIKE "%2005-0'.$i.'%";'); No i tak jak moron wspomniał - błąd jakoś nie wygląda podobnie do tego co to zapytanie zawiera... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2008 cal, nie jestem specem ale to status="1"moze i jest poprawne ale z tego co sie uczylem nie jest optymalnestatus to najprawdopodobniej typ z rodziny INT piszac status="1" porownuje sie liczbe z ciagiem znakow mysql musi costam konwertowac i zapytanie jest mniej optymalne niz status=1 nie dam sobie glowy uciac za to co napisalem - po prostu tak sie uczylem (sam - bo nigdy infy nie studiowalem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach