alex 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2005 Wyjeżdżam w te wakcje do pracy do USA. Chciałbym się popradzić w jaki sposób dostarczyć najbezpieczniej i najtaniej pieniądze?Czy założyć w Polsce konto walutowe i stamtąd robić przelewy (co chyba jest dość drogie)?Czy może są inne formy przelewów lub wpłacania pieniędzy.Nie chciałbym ich poprostu wieźć w skarpecie spowrotem do Polski. Z góry dzięki za dobre rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szymon 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2005 Mozesz otworzyc 2 konta w MoneyBookers - jedno z adresem polskim, drugie z amerykanskim. Po zarejestrowaniu sie wyswietlaja CI mozliwosci wplaty na konto MB - bank w USA, idziesz do banku, podajesz numer konta firmy MoneyBookers Ltd i numer referencyjny - po nim beda wiedzieli, ze pieniadze wplynely do Ciebie. Nastepnie robisz przelew z konta MB na inne konto MB - polskie, w tym momencie pieniadze sa na polskim koncie i mozesz zlecic wyplate do polskiego banku - koszt wyplaty to 1.8euro, koszt transferu to max 0.5euro, tak wiec za calosc wyjdzie 2.3euro - raczej nie istnieje tanszy sposob transferu pieniedzy. MoneyBookers to firma zarejestrowana w Wielkiej Brytanii, wiec nie ma obaw, ze pieniadze gdzies znikna. Mam brata w Irlandii i zawsze przesyla pieniadze w ten sposob. Mozesz sie zarejestrowac z mojego polecenia: https://www.moneybookers.com/app/?rid=218425 lub bezposrednio: https://www.moneybookers.com Dla Ciebie nie bedzie roznicy, a dla mnie tak - przy kazdej Twojej wplacie jakis cenciak sie u mnie pojawi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2005 Witam Mimo wszystko polecam WesternUnion. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saint 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2005 WesternUnion zdziera kosmiczne pieniadze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2005 Moneybookers.com jest bezpieczne i tanie, korzystałem i nie miałem jakichkolwiek problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach