BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2008 SMF Shoutbox jest dodatkiem, który nie jest domyślną częścią forum SMF. Dzisiaj admini linuxpl.com zablokowali mi jedno forum, bo niby SB zajeżdżał ich serwery i wiszą przez niego procesy, które zapychają serwer. Rozumiem, że to jest dodatek nie oficjalnie napisany, nie przez ekipę SMF, ale żeby aż tyle problemów przez niego było Ma ktoś ten dodatek na forum dograny i wgląd do szczegółowych statystyk obciążenia na koncie u siebie? Jak u Was to wygląda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2008 znajdz SB na ajaksie - sa wydajniejsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2008 Osobiście proponuje zapoznać się z zasadą działania takiego bajera jak "shoutbox" - czasem potrafi on być dokuczliwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2008 http://www.smf.pl/forum/index.php/topic,19...5.html#msg10065 - ta wypowiedź tym bardziej mnie odstrasza :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2008 Wszystkie sb są "złe". Zjadają zasoby czy odwiedzający ich używa czy nie. A wystarczy powiedzieć, że zapytanie co pare sekund takiego sb przy większej ilości ludzi na www powoduje duży wzrost użycia cpu. sb może niektórym się podobać ale forum to nie irc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2008 ja mam na tyskie-serwer.pl/forum i na razie na szczęście prohost nic nie mówi mi :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2008 ja mam na tyskie-serwer.pl/forum i na razie na szczęście prohost nic nie mówi mi :> Jak nie przekroczy 5% to się nikt nie przyczepi Ale jak mówię to tylko marnowanie zasobów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2008 Jak nie przekroczy 5% to się nikt nie przyczepi Ale jak mówię to tylko marnowanie zasobów. wiem wiem... żartowałem tylko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2008 Co do tego akurat dodatku do SMF to potwierdzam. Baaardzo obciąża serwer, ponieważ skrypt jest wykonywany w pętli (zapisuje chat do .txt). Load maszyny bardzo podskoczył po jego włączeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach