DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2008 Witam, serwer wykupiony w LEASEWEB. Postawione forum IP.Board ( wersja 2.3.4 ), wersja PHP 5.2.0-8+etch7 (apache2handler), SQL - MYSQL 4.1.11-Debian_4sarge7-log. Kodowanie w bazie: UTF8. Wszystko byłoby OK, gdyby mi mi jednej jedynej litery Ł nie zamieniało na �? Próbowałem z: @mysql_query('SET NAMES "utf8"'); @mysqli_query('SET NAMES "utf8"'); oraz z: mysql_query($this->connection_id, 'SET character_set_connection=utf8'); mysql_query($this->connection_id, 'SET character_set_client=utf8'); mysql_query($this->connection_id, 'SET character_set_results=utf8'); mysql_query($this->connection_id, "set names utf8;"); Wciąż bez efektów. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Również te, które mam przekazać Administratorowi serwera by naprawił ten problem/błąd.. Pozdrawiam, DawPi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2008 Również te, które mam przekazać Administratorowi serwera by naprawił ten problem/błąd.. Przecież to jego praca ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2008 Hm, tak, ale to literka nie z 'jego' alfabetu i może mieć, ale nie musi, problemu. Więc co mi stoi na przeszkodzie trochę mu pomóc. Kwestia tylko co mam mu powiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2008 Pokaż "show variables;". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach