ednet 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2008 Potrzebuję przeniesc konta z cpanela do DA. Jest fajne narzedzie konwertujące i działa OK. Chciałbym jednak po przeniesieniu konta skierować domenę na IP nowego serwera a dopiero pozniej jak juz wszystko zadziala to zmienię DNSy na moje prywatne. Mam jednak problem z pełnym (mail, ftp, www) przekierowaniem domeny na inne IP czy taka zmiana jest wystarczająca? Czy trzeba zmieniać wszystkie domeny na nowe IP? Problem jest tylko z przekierowaniem poczty. www i ftp działa OK. Próbowałem różnych ustawie ale jak już poczta wskazywała na nowe IP to poczta wracala do nadawcy z informacją: <domena@domena.pl>: Host or domain name not found. Name service error for name=123.123.123.123.domena.pl type=A: Host not found Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2008 problem rozwiązany. błędnie wpisywałem serial number i dlatego był problem z działaniem poczty. do tego jeszcze zmiany nie były widoczne od razu dlatego sprawiało mi to trochę kłopotów. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach