PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2008 Mam problem z serwerem baz danych MySQL (5.0.45). Jest on zainstalowany na Fedorze Core 7. Chodzi o to, że jak bym nie wgrał bazy danych (latin2) zawsze polskie znaczki się wykrzaczą. Wgrałem testowo tą samą bazę danych na nazwa.pl (także 5.0.45) i o dziwo wszystko w porządku. Domyślam się, że coś nie tak z moją konfiguracją serwera. Czy ktoś może mi napisać mniej więcej co powinienem zrobić tak, by dało się bez problemu zaimportować bazę danych (Joomla)? Jak już wspomniałem na "nazwie" baza działa. W skrócie - chodzi o to, jak skonfigurować serwer MySQL 5 żeby nie było problemów z polskimi znakami (latin2). Myślę, że dla Was to małe piwo a mnie uratuje życie . Pozdrawiam i z góry dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bizon11 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2008 Mam podobny problem - problem można rozwiązać wklejając do zapytań następującego tekstu set names latin2 lub SET character_set_connection=latin2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach