sorax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2008 Witam, mam serwer VPS, który wymaga pełnej konfiguracji. Chciałbym się dowiedzieć, co w zasadzie jest do zrobienia, by serwer działał poprawnie, był widoczny w sieci, oraz obsługiwał domenę którą mam na home.pl Serwer zostanie wykorzystany pod serwis video sharing, stąd potrzeba zainstalowanej paczki ffmpeg, oraz kilku innych. Proszę o pomoc w kwestiach: co jest do zrobienia na serwerze, kto i za ile może mi to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2008 dołączyłbym się do pytania (bo to teraz / wkrótce u mnie będzie na czasie sprawa, jak widać na innym wątku), ale nawet nie łudzę się, że ktoś mi odpowie co trzeba zrobić.. także sorax zbieraj na admina, albo google.pl i jedziesz z koksem : ) ja chcę na serio się nauczyć tych rzeczy i bym wybrał google + próby + błędy = rulez na własnym VPSie : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bobeq 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 Weź z VPSa z Pleskiem, to nie będziesz miał zbyt wiele do zrobienia. A najbardziej potrzebne rzeczy wyklikasz. Ja polecam isp-cp omega. Mają dobry support na forum, sporo fajnych howto. http://isp-control.net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sorax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 Ja polecam isp-cp omega. Mają dobry support na forum, sporo fajnych howto. http://isp-control.net Rozumiem, że to coś w stylu cPanel, czy DirectAdmin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 Rozumiem, że to coś w stylu cPanel, czy DirectAdmin?Dobrze rozumiesz.webh.pl go uzywaja.. calkiem przyjemny panelik i dosc prosty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sorax 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 A jaki panel mi polecacie, póki co liczę na jakąś darmową opcję, z czasem może zainwestuję wlaśnie w cP, bądź coś podobnego, ale na razie takie koszta są mi nie na rękę. Tak więc jaki panel powinienem wybrać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 Napisane juz bylo przeciez ze isp-cp omega, on jest darmowy.. Mozesz jak chcesz DA ale to ok 300$ za licencje, cPanel jest troszke drozszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 Pierwsze pytanie po Ci panel ? Wynajmij kogoś kto skonfigurował by Ci to pod jedną domenę i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 Da 300 dolarów? a myślałem, że 250zł.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 299$ dokladnie licencja lifetime http://www.directadmin.com/pricing.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2008 cena detaliczna, hurtowa jest o wiele niższa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bobeq 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2008 Moim zdaniem bez sensu jest kupowanie licencji DA na jedno konto www. Do Twoich zastosowań isp-cp nadawałby się równie dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2008 Kurde - niech ktoś może napiszę jakieś kompendium wiedzy nt. podstawowej konfiguracji Apache/PHP/MySQL, bo faktycznie popyt na tego typu wiedzę jest DUŻY ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2008 A bo to mało tego? W sieci, w księgarniach, jak kto woli.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2008 howtoforge.net jest wszystko .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2008 howtoforge.netjest wszystko... Jest kilka ciekawych "howto", nie mniej jednak wiedza sama w sobie to jest tam szczątkowa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach