Gość Fo Zgłoś post Napisano Maj 7, 2005 witam, mam pewien problem i jakos nie bardzo w sieci ludziom chyba udalo sie go do tej pory rozwiazac.... albo ja zle szukam :/ mianowicie, mam serwerek pure-ftpd, ktory akceptuje jedynie polaczenia przez ssl/tls - i problem jest w tym ze : - w kliencie ktorego z pewnych powodow nie chce zmieniac ( filezilla ) nie dziala polaczenie ( ssl over tls ) z serwerem - klient sie wysypuje mowiac iz nie mozna odzyskac listy katalogow natomiast logi mowia iz uzytkownik zostal poprawnie zalogowany - na takim kliencie smartftp chodzi ok, ale z pewnych wzgledow nie moge i nie chce sie przerzucac z filezilli na cokolwiek innego. - mam dostep do netu z sieci lokalnej ktora stoi za firewallem, a co za tym idzie jak wyczytalem w necie - polaczenie ssl/tls jest kompletnie szyfrowane i wtedy posrednik ( firewall sieciowy ) nie jest w stanie rozpoznac na jakim porcie wedruja dane i poprostu jego policy nie przepuszcza polaczenia w 100% tak jak powinno, albo wogole ( zalezy od iptables rules ) troszke niewiem juz co z tym fantem zrobic - moze ktos spotkal sie juz z tym problemem ? bylbym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki, pozdrawiam, Fo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach