Heimdall 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2008 Witam Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak zmienić na serwerze w MySQL takie zmienne jak: character set client utf8 character set results utf8 character set system utf8 na latin2 oraz collation connection latin2_general_ci (Wartość globalna) latin1_swedish_ci collation database latin1_swedish_ci collation server latin1_swedish_ci na latin2_general_ci Próbowałem w taki sposób wykonać, ale nic z tego: set character_set_client=latin2; set character_set_results=latin2; set collation_connection=latin2_general_ci; set collation_database=latin2_general_ci; set collation_server=latin2_general_ci; Z resztą sobie poradziłem, tego niestety nie potrafię... Proszę o szybką pomoc (Zaczerpnięte z "Zmienne i ustawienia serwera" w phpmyadmin) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Styczeń 14, 2008 A dokumentacja? http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/charset-server.html Jak nie chcesz w powyższy to init_connect. Niech się user martwi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach