Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 http://site5.com/ Ktoś z nich korzysta? Dobra konkurencja dla DreamHost.com Nie mogę się tylko doszukać jakiegoś DEMO ich panelu do administracji kontem... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 Mają cPanel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 http://HostMonster.com a korzystaliscie z nich..? tez maja ciekawa oferte.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 http://www.hostmonster.com/track/raffuss/CODE11 a korzystaliscie z nich..? tez maja ciekawa oferte.. Podaj swoje strony aby można było pingi porównać i ogólną szybkość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 http://HostMonster.com a korzystaliscie z nich..? tez maja ciekawa oferte..Juz kiedys byla o tym mowa na forum... NIE ukrywamy ref'ow. Albo podajesz je jawnie albo wcale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 Pingi HostMonster mają porównywalne do DH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2008 Juz kiedys byla o tym mowa na forum... NIE ukrywamy ref'ow. Albo podajesz je jawnie albo wcale ref przypadkiem sie wkleil z kopiowanego adresu na banerze. juz wycialem.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 http://site5.com/Ktoś z nich korzysta? Dobra konkurencja dla DreamHost.com Nie mogę się tylko doszukać jakiegoś DEMO ich panelu do administracji kontem... . Ja korzystam i jestem zadowolony (czego nie mogę powiedzieć o DH, naciąłem się). Site5 to zdecydowanie wyższa półka niż dreamhost. Mają wysoką stabilność, szybki czas reakcji i wzorową pomoc techniczną (szanują swoich klientów, przynajmniej na moje kilka ticketów odpisywali rzetelnie i w niecałą godzinę). Panel mają autorski, funkcjonalny i intuicyjny, bazuje na bardzo mocno przerobionym cPanelu. Jeżeli zależy Ci na jakieś konkretnej funkcjonalności lub chcesz zrzut ekranu z konkretnego działu to pisz. Do poczytania: Ulepszony hosting na site5.com , Dreamhost vs Site5 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 Daj sobie gosciu spokoj ze spamowaniem wszystkich for... I tak wiadomo, ze szukasz "frajera" na punkty z PP. Site5 jest do d***, bo co z tego, ze masz 750 GB, skoro nie mozesz ich wykoszystac? Przy kilku wiekszych plikach (np. 500MB) blokuja ci konto - przeciez to jakis zart. DH nigdy mi czegos takiego nie zrobilo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 Tylko jedno konto SSH z tego co wyczytałem w tych linkach :| No i jeśli blokuję pliki większe, niż 500MB, to też nie przemawia to na korzyść site5 Największy plus site5 to ich pingi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2008 Haha ale są lepsze kwiatki. Np. globat.com daje 1TB miejsca, a wielkosc plikow ogranicza do... uwaga... 10 MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Borys 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2008 Ktoś wie dokładnie jak to jest z tym limitem wagi pliku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Taifun 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2008 a rozkladaja subdomeny na rozne ipki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miela 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 Mam konto w Site5 od maja 2007 roku. Tanio, bo chyba mnie wyniosło niecałe 200 zł / rok (a dolar jeszcze nie był na dnie jak to miało miejsce później). Limity jak są, to nieodczuwalne. Do zarządzania Cpanel, ale skrojony na miarę. Bardzo ładnie skrojony. Zalety: + można tam wrzucić wszystko i będzie działać + praktycznie brak limitów + niska cena Wady: - uptime - moje konto na serwerze 'all' pada kilka razy w tygodniu na min. 15 minut, przez co uptime moich stron na tym koncie jest nie większy niż 98% - odległość (Polska -> TX, USA to kawał drogi) - różnica czasu, przez co długie odpowiedzi obsługi w polskich godzinach rannych (bo u nich środek nocy) Wszystko tam zasadniczo działa, ale już dwukrotnie serwer padł na kilka godzin, bo oni zepsuł się system plików - poinformowali o tym na forum, ale co z tego, skoro serwer nie działał. Można też sprawdzać na ich stronie dostępność serwerów - widać, że zawsze jakiś leży Obsługa klienta jest dobra, pomagają, wyczerpująco odpowiadają... Ale ja miałem wielokrotnie problemy z delegacją domen, np. tych z home.pl. A jednej domeny nie mogłem tam przenieść przez miesiąc, mimo codziennych e-maili do administratorów - w końcu się udało, ale byłem już bliski załamania się. Ani razu nie zablokowali mi konta, mimo że gdzie indziej mi się to zdarzało. Ale jakość pozostawia sporo do życzenia. Dla osób, które mają niewielki budżet potrzebują dużo miejsca, dobra inwestycja. Pingi 3 razy takie jak do serwerów w Polsce, ale coś za coś. Za tę cenę lepiej się nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 jak ostatnio napisal bell - to nie ma prawa dzialac dobrze UNLIMITED WebspaceUNLIMITED Transfer Host UNLIMITED Websites! UNLIMITED pop/imap email UNLIMITED FTP UNLIMITED mySQL $50 Transfer Credit! Fantastico Scripts Autoinstaller FREE! Shopping Cart & Ecommerce 24/7 Award Winning Support 10$/msc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CzarnyZajaczek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 UNLIMITED WebspaceUNLIMITED Transfer Host UNLIMITED Websites! UNLIMITED pop/imap email UNLIMITED FTP UNLIMITED mySQL $50 Transfer Credit! Fantastico Scripts Autoinstaller FREE! Shopping Cart & Ecommerce 24/7 Award Winning Support chyba że uzyskali dostęp do alternatywnej przestrzeni mówiąc wprost: nawet nie wiesz za co płacisz jak ostatnio napisal bell - to nie ma prawa dzialac dobrze10$/msc ma prawo działać, na tej samej zasadzie jak działały kredyty subprime w USA - działa dopóki się nie rypnie widać Amerykańcy są mocni w takich wynalazkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 To jest i tak chwyt marketingowy i nic wiecej Wiec wg. mnie ma prawo dzialac - a dla zwyklego smiertelnika tego typu parametry nie dotycza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2008 chyba że uzyskali dostęp do alternatywnej przestrzeni odkryli kolejny wymiar i tam maja serwerownie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ucho 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2009 Te głupie "Unlimited" pojawiły się krótko po tym jak podobne cuda pojawiły się na dreamhoście, może nie tyle starają się być konkurencją co dokładnie ich małpować - szczególnie pod względem ceny. Zrezygnowałem z ich usług ze względu na pinga - w sumie przy przeglądaniu stron jest to trudne do zauważenia ale praca interaktywna przez ssh to praktycznie pisanie komend w ciemno :/ Jest to typowa masówka, wiele pewnie zależy od tego z kim wylądujesz na serwerze. Support odpowiada w miarę szybko i faktycznie jest 24h/dobę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2010 Korzystam, co prawda od 10 dni, ale złego słowa póki co nie mogę powiedzieć. Z niewymienionych ciekawostek - pocztę trzymają poza serwerem ze stronami. PS. Przeniosłem się z Hostnine, gdzie rzekomo obciążałem za bardzo serwer, a tutaj uptime nawet jak się bardzo staram nie skoczy powyżej 1.50 http://theqkash.pl/phpsysinfo/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2010 ping theqkash.plPING theqkash.pl (174.121.79.66) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 42.4f.79ae.static.theplanet.com (174.121.79.66): icmp_seq=1 ttl=44 time=160 ms 64 bytes from 42.4f.79ae.static.theplanet.com (174.121.79.66): icmp_seq=3 ttl=44 time=159 ms ^C --- theqkash.pl ping statistics --- 12 packets transmitted, 2 received, 83% packet loss, time 11025ms rtt min/avg/max/mdev = 159.490/159.901/160.313/0.573 ms Pingi jak to zwykle za oceanem - powyżej 120, albo 150. Ale te utracone pakiety :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2010 Tam mają z pingami chyba coś poblokowane Tak czy inaczej - w działaniu stron nie zauważam problemów żadnych, tzn. tak jak pokazałeś doszło 2/12, mnie na przykład na 20 nie doszedł żaden, a usługi działają bez problemu : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 24, 2010 W dniu dzisiejszym autoindexy zostały zamienione na jakieś g... informujące o braku pliku index.html. Bardzo mi się nie podoba ta zmiana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2010 Powyższy problem został rozwiązany, natomiast pojawiło się coś ciekawego http://www.site5.com/blog/s5/choose-your-location/20101220/ 5 dolców za transferek i 1 dolec miesięcznie więcej i ma się serwerek w UK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach