karagunis 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 Mam tam konto od jakichś 2m/c i na początku było tragicznie pady, zamuły serwera itp. teraz po przenosinach jest ok serwer chodzi szybciej i nie ma awarii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N@jlepsiejszy 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2008 Do Firehost trafiłem przez przypadek a właściwie przez allegro. Posiadałem konto w home.pl i przez jakiś czas byłem zadowolony... do momentu aż wprowadzili promocje serwer za kilka groszy i zostali zasileni dużą ilością klientów a za tym poszedł spadek wydajności serwerów i pogorszenie obsługi klienta. Serwer SQL kończył sesje po kilkunastu sekundach od nawiązania sesji a moje pisma i reklamacje nic nie dały. Na allegro wykupiłem kilka pakietów i testowałem i z tego testowania mi wyszło że najlepsze parametry posiada właśnine firehost. Ze spokojem się przeniosłem to firehosta ze swoją stroną (www.najlepsiejszy.net) a także część firm w których pracuje jak biblioteka w Grójcu (www.bibliotekagrojec.pl) czy Biblioteka w Darłowie i DAlikowie (tylko bazy mysql) a także firmy nie związane z branżą książkową jak Studio Joga Anna Kalicy (www.studio-joga.pl) czy Doradztwo Personalne (www.bestpeople.pl) Wszelkie nowe projekty które tworze jak WarMet (www.warmet.net) czy Usługi Czyszczenia (www.jana-tech.pl) Galeria Kostki Brukowej (www.galeriasfinks.com) Studio Mebli Kuchannych (www.comfort-meble.pl) i wiele innych chozą właśnie z firehosta i jestem z tego zadowolony (i te firmy również). Żeby nie było tak słodko to napiszę czego mi brakuje a barkuje mi na dobrą sprawę 2 rzeczy, pierwsza to ustawiania register_global samemu gdzieś w panelu, a druga to to co mi brakuje po przejściu z home... taki prosty i dobry panel do zarządzania domenami gdzie bez problemu mogę zmienić mx i korzystać z najlepszej poczty na swoim koncie (mówie o gmail dla firm) ale home jest trochę dłużej na rynku więcmoże i firehost się dorobi :-) Mogę z czystym sumieniem polecić ten hosting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Firehost ma przecież panel DA, więc tam bez problemu rekordy MX można zmieniać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rodi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2008 Witam wszystkich użytkowników forum jak i administrację. To mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym wypowiedzieć się na temat hostingu w FireHost.pl. Klientem FH jestem od marca 2008 roku (obecnie posiadam 2 konta). Z przyjemnością mogę stwierdzić, że obsługa klienta jest jak na najwyższym poziomie - GG, tel, e-mail. Nie trzeba długo czekać na odpowiedź, gdyż właściciel przesiaduje bardzo długo na komputerze i bardzo dobrze. Strona internetowa? Wszystko okej, można znaleźć wszelkie informacje dot. hostingu jak i firmy. Na www FH nie dopatrzyłem się błędów z walidacją strony, czyli zachowane są wszelkie standardy W3C (chwała za to code-art.eu). Jeżeli chodzi o sam hosting - to osobiście nie mam zastrzeżeń. Jak wiadomo każda firma przeżywa różne trudności i spadki. To zdarza się nawet najlepszym więc nie wiem dlaczego część osób pisze od razu opinię negatywną. Pady to normalna rzecz, ktoś już wspomniał, że jest to zależne od wielu czynników - czasem niezależnych nawet od administratora/właściciela. FireHost oceniam na 5+ (na max. 6), choć byłem klientem wielu hostingów to POLECAM FIREHOST. Zapraszam do skorzystania z ich usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2008 jesli ktos z Was chce sobie porozmawiac o firehost.pl, prosze nie robic tego w dziale opinie, tylko w dziale "luzne rozmowy o hostingu" - dziekuje . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
X-Traxx 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2008 Hmm co ja mogę o nich powiedzieć? Raczej same miłe słowa. Klientem jestem od lipca 2008 roku. Na początku jakieś drobne awarie.. wiadomo - zmiana serwerowni. Nie mam za złe. Aktualnie wszystko działa super. Na prawdę za przyzwoitą cenę można korzystać z profesjonalnego hostingu. Naciąłem się na krzaki typu host-24.pl i ciężko było mi zaufać firehost, który ceny ma niskie... ale opłacało się i nie żałuje. Na ogromny plus zasługuje kontakt z administracją! Świetny, wyrozumiały i ugodowy człowiek. Na prawdę można zawsze dojść do porozumienia. Zapewne twierdzicie, że kontakt na gg prowadzą tylko krzaki.. otóż mylicie się - moim zdaniem jest to najszybsza droga uzyskania pomocy ze strony administracji. U nich rzadko się zdarza by żaden z administratorów nie był online. I chwała im za to Tak więc nie mam żadnych zastrzeżeń. W skali szkolnej hosting oceniam na 5 (na 6 muszą troszkę jeszcze zapracować). Zmienili się na prawdę. Warto zaufać. jak działają witryny? prosty przykład - www.DJ.org.pl ;-) i wiele innych. Za niedużą opłatą mogę się przenieść na pakiet EXTRA - i właśnie jego polecam najbardziej ;-) Pozdrawiam ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pudelek 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2008 Elo, elo, 530! Zastanawiam się nad zakupem konta EXTRA w firmie firehost.pl, jednak mam pewne obawy... Czy możecie napisać coś na temat jakości obsługi w tej firmie? Czy właściciel dobrze was obsłużył? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2008 Odradzam ! http://www.webhostingtalk.pl/index.php?sho...mp;#entry135882 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olko 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2008 A ja polecam. Z kontem small nie mam żadnych problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 nowy właściciel już jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 nowy właściciel już jest Szybki to nie jesteś: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=15718 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2008 Support spadł na psy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2009 eh na firehost żadna wyszukiwarka mp3 (wrzuta) nie chce mi działać może być to spowodowane tym że wdc ma takie same ip jak inne hostingi i wrzuta daje blokady ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2009 eh na firehost żadna wyszukiwarka mp3 (wrzuta) nie chce mi działać Mi działały. może być to spowodowane tym że wdc ma takie same ip jak inne hostingi i wrzuta daje blokady ? Najlepiej pogadaj z BOK'iem firmy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2009 eh na firehost żadna wyszukiwarka mp3 (wrzuta) nie chce mi działać Obecnie KAŻDY rozsądniejszy hostingodawca blokuje te badziewie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 od wczoraj zauważam krótkie przerwy około minuty-dwóch Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
scz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2009 czyżby nowy właściciel = nowa jakość? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 efuturo.pl miało problemy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 od wczoraj zauważam krótkie przerwy około minuty-dwóch czyżby nowy właściciel = nowa jakość? efuturo.pl miało problemy.. Mieliśmy wczoraj 20 minutową przerwę, scz natomiast się odnosił do czegoś innego. Wcześniejsze przerwy około "minuty-dwóch" nie były naszym udziałem, więc proszę nam ich nie przypisywać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 chyba że tak zwracam honor bo i tak nie wiem co się dzieje ale w poprzednim temacie czytałem że coś padło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2009 Drodzy klienci,Każdy otrzymał na swoja skrzynkę e-mail dane do logowania w nowym panelu. Wszyscy klienci zostali przeniesieni na nowe oprogramowanie. Od jutra wprowadzimy usługę ssh oraz rejestracje domen. Dziękujemy ze jesteście z nami, Zespół FireHost.pl I tak wisi już jakiś czas jak w tym kawale: Jutro piwo za darmo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2009 coś im się kodowanie popsuło http://img101.imageshack.us/my.php?image=fijerhostedlv8.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2009 coś im się kodowanie popsuło http://img101.imageshack.us/my.php?image=fijerhostedlv8.jpg Kodowanie było złe od czasu pojawienia się danych nowego właściciela (o czym było już pisane kilka dni temu), aktualnie jest już dobre. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2009 Co do kodowania na stronie to Wy macie coś nie tak... U mnie działa dobrze Widocznie Wasza przeglądarka na siłę wymusza utf8. W dodatku maile od nich to kupa śmiechu, tam to dopiero jest kodowanie zniszczone... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2009 a co to za oprogramowanie jeżeli już wiadomo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach