Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2008 Witam, Od jakiegoś czasu męczy mnie już panel partnerski do obsługi domen w az.pl - dlatego też zacząłem się rozglądać za jakimś alternatywnym rejestratorem domen, do którego mógłbym się powoli przenosić/transferować ze wszystkimi moimi domenami. Fakt faktem, jestem uwiązany w az.pl wieloma ich "cudnymi" promocjami, no ale zapłacę co trzeba i z mniejszymi/większymi problemami się wyniosę. Teraz pytanie: Który z dostępnych rejestratorów jest w miarę sensowny, a zarazem ma przyjemny w użytku panel administracyjny, oraz nie za wysokie ceny rejestracji/przedłużeń ? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2008 Jeżeli masz możliwość zarejestrowania się u rejestratora jako firma to może zapoznaj się z hrd.pl (reseller). Jedynie co to obsługa Klienta czasem działa wolno i trzeba się przypominać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2008 Hmm, przemyśle to bo na początku lutego rejestruje działalność :-) Choć korzystałem kiedyś z ich panelu, może i źle pamiętam, ale chyba był trochę surowy, prawda ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pecet 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 może założ sobie konta u kilku rejestratorów i sam sprawdź funkcjonalność panelu. co do cen odnowień to taniej od az.pl mają w vbiz, domenytanio, 2be.pl. Najdrożej jest u największych - home, nazwa, az. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 @doopy na stronie hrd.pl zdaje się jest demo panelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2008 hrd.pl = rejestracjadomen.pl - dla indywidualnych klientów rejestracja o ile pamiętam jest darmowa, wiec możesz sie zarejestrowac i zobaczyc panel ew. jest screen na stronie. a co mogę powiedzieć o firmie? korzystam od kilku lat i sobie chwalę. miałem jedną historię z domeną i jak dla mnie ogromny pozytyw : zarejestrowalem domene pl u resellera ( czyli wlasnie klienta hdr ; konkretnie firma lh.pl ) i po jakimś czasie potrzebowałem szybko zmienić dnsy a panel lh.pl pokazywał jakieś błędne dane, dzwoniłem do lh.pl chyba pół dnia i nic, na spotkaniu, szefa nie ma itp.. wkurzyłem się i poprosilem o authinfo - zostalem poinformowany ze udostępniają je dopiero po 2 latach ( nie doczytalem regulaminu :/ ) a ja dalej nie miałem zmienionych dnsów, zadzwoniłem do hdr i w ciągu 5 minut miałem przeniesioną domenę, dostęp do ich panelu i zmienione dnsy wszystko oczywiście bezpłatnie. dodam jeszcze że o ile pamiętam to wszystko w sobotę lub niedzielę po godzinach pracy boku ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2008 rejestracjadomen.pl = hrd.pl - nie polecam... Bardzo nie sympatyczna obsługa, kiepski panel (brak możliwości ustawiania oddzielnych stref a, mx, cname i txt ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2008 Kurcze już sam nie wiem - obłędnie przeglądam te oferty i nie mogę wybrać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach