djmcmarco 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2008 czyli najlepszym rozwiązaniem będzie jednak sprzedaż przedmiotu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2008 Na pewno najbardziej zgodnym z prawem. Czy najlepszy to juz sam zadecyduj. Mozliwe, ze sprzedawca nie chce miec juz z Toba nic wspolnego ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djmcmarco 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2008 raczej zależy mu na przedmiocie bo dobra okazja była ;p dostałem od allegro tez informacje z prośbą o wysłanie przedmiotu i masz racje , pewnie źle zrobiłem nie wiem nie znam sie za dobrze a na allegro to pierwsza taka sytuacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2008 21 grudnia klient wylicytował przedmiot. zerowy kontakt. wysłałem przypomnienie 24 grudnia po czy odpisał ze wpłaci pieniązki 27 grudnia. Formularz zwrotu prowizji * Jeżeli Kupujący nie potwierdził chęci zakończenia transakcji lub nie możesz się z nim skontaktować, możesz wypełnić formularz. Formularz możesz wypełnić najwcześniej po 7 dniach i nie później niż 45 dnia od zakończenia sprzedaży. * Prosimy o korzystanie z formularzy zwrotów prowizji tylko w uzasadnionych przypadkach - kliknij, aby zrezygnować. Napisanie przez kupujacego, ze wplaci pieniadze jest wyrazeniem checi zakonczenia transakcji! 28 grudnia wysłałem formularz zwrotu prowizji . wieczorem tego samego dnia otrzymałem informacje od kupującego ze wpłacił dzisiaj czyli 28 grudnia pieniądze. Otrzymałem pieniązki dopiero 2 stycznia 2008.Weekend (29-30.12) + Swieto (01.01). Fakt, ze teoretycznie pieniadze powinny byc zaksiegowane na Twoim koncie 31.12 ale z jakis wzgledow tak sie nie stalo. Dwa dni robocze to nic nienormalnego, nawet w przypadku bankowosci internetowej... raczej zależy mu na przedmiocie bo dobra okazja była ;pSzczerze? Nawet jakby to byla super okazja, to o ile ten przedmiot bylby dostepny gdziekolwiek indziej to ja bym na jego miejscu z Toba zadnych interesow nie robil... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djmcmarco 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2008 przedmiotem licytacji była unikalna domena więc nie kupi gdzieś indziej poza tym mam dobrą opinie na allegro (32 komentarze pozytywne) zobacz sobie w pomocy allegro co robić gdy klient potwierdził chęć zakupu a nie uiścił opłaty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2008 Musisz wziąć pod uwagę że teraz jeśli nie dojdzie do finalizacji transakcji, a kupujący zgłosi do allegro to Ty otrzymasz punkt karny (nie mówię tu o negatywie). Allegro zawsze w takich sprawach każe ponowić kilkakrotnie próbę kontaktu, poczekać jeszcze kilka dni na przelew itp. W tym przypadku pieniądze doszły (tyle że z opóźnieniem) a klient może to wytłumaczyć okresem świąteczno noworocznym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djmcmarco 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2008 kontaktował sie już z allegro . wysłałem wyjasnienie . dostałem w odpowiedzi że allegro chce zachować bezstronność. tyle jednak sprzedam , mój błąd ale ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach