Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Pare pytań Kolega wymyślił sobie jakieś radio i poprosił żebym mu postawił. Stąd pare pytań.. Może już odpowiedzi padły ale nie widziałem. 1) Proszę o linki do jakiś darmowych paneli, ważne żeby były lekkie - nie muszą być rozbudowane. To tylko dla jednej osoby - nie planuje hostingu shoutcast 2) Jakie są wymagania sprzętowe i "łączowe" dla serwera z 32slotami na 64kbps? Chyba tyle, pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 nie wiem jak z CPU, a co do łącza to wydaje mi się, że... 64 kbps = 8 KB/s, 8 KB/s * 32 = 256 KB/s, 256 KB/s = 2 Mbit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Łącze spoko, mam dedyka w livenet i spory zapas. Dzięki bell teraz czekam na info dot cpu i ramu Pozdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gamepad 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 CPU nie warto sprawdzać, pobieranie samego serwera shoutcast'a jest znikome. Inaczej jest z autopilotami:) Jeżeli chodzi o ram, taki serwer pobiera kilka mb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 A użycie zasobów sprzętowych wzrasta znacznie przy większej ilości słuchaczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gamepad 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vetinari 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Cześć Linux, Jedne z wcześniejszych wersji CastControl były darmowe. Nie instalowałem tego skryptu, tym samym nie wiem nic na temat jego funkcjonalności. CASTcontrol_1419_alpha.zip Wersja 1419_alpha była dawniej dostępna na planetmirror (rozprowadzana na zasadach GNU GPL), jednak prawdopodobnie została usunięta - wrzuciłem z własnej kolekcji. Najnowsze wersje są dostępne za opłatą na www.cast-control.net. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Ok, dzięki - zassałem sobie jutro sprawdzę. Teraz <drinkuje> @gamepad - thx. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach