Emil 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Witam Mam bardzo dziwaczny problem wyskakuje mi taki błąd przy wgrywaniu backupa do Direct Admin: Unable to exact backup/user.conf from /home/admin/backup/user.hostsms.gsmsite.tar.gz : Error while extracting backup/user.conf to /home/admin/backup/gsmsite as admin : /bin/tar: /home/admin/backup/user.hostsms.gsmsite.tar.gz: Cannot open: Permission denied /bin/tar: Error is not recoverable: exiting now /bin/tar: Child returned status 2 /bin/tar: backup/user.conf: Not found in archive /bin/tar: Error exit delayed from previous errors Cannot read /home/admin/backup/gsmsite/backup/user.conf : Unable to open /home/admin/backup/gsmsite/backup/user.conf for reading. Wygląda na to ze nie moze rozpakowac... ale pytanie czemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 No przecież wyraźnie mówi dlaczego: .../home/admin/backup/gsmsite as admin : /bin/tar: /home/admin/backup/user.hostsms.gsmsite.tar.gz: Cannot open: Permission denied ... Cannot read /home/admin/backup/gsmsite/backup/user.conf : Unable to open /home/admin/backup/gsmsite/backup/user.conf for reading. Jeżeli nie wiesz co to znaczy to słownik angielsko-polski do rąk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 No ok... Ale to nie mozliwe bo przez SSH Backup Sie otwiera:) na katalogi gdzie jest backup dałem chmody 777. Niestety na same pliki niemozna dac takich chmodow gdyz caly czas jest 640. Chyba w dabra strone zmiezam? EDIT. Dobra działa:) Musialem dać chmody przez SSH na plik z backupem:) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 No przecież pisało Ci że tutaj nie chodzi o katalogi tylko o te 2 pliki :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach