Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Dobrze ale jeżeli ktoś miał wybitnie durnowatą klasę w gimnazjum (powinni je pacyfikować) i znalazło się tam jego zdjęcie a taka osoba nie chce mieć z tymi syfami nic wspólnego ? Można chociaż żądać żeby zamalować twarz i nie podpisywać jej ? Bo ja na przykład odcinam się od mojej klasy w gimnazjum i chce o niej w miare szybko zapomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2007 Za kilka dni najpopularniejszy portal społecznościowy w Polsce ma działać szybko i bez zawieszania się. Chwilami wszystko wręcz śmiga. - Jesteśmy w fazie tworzenia jednego z największych kompleksów serwerów w kraju - mówi Maciej Popowicz, ojciec portalu. Nowa serwerownia powstaje w Poznaniu. Będzie wyposażona w 80 potężnych serwerów. W przyszłym roku Maciej Popowicz i spółka kupią dodatkowe. - Będzie ich 50 bądź 70. Szczegóły jeszcze ustalimy. - mówi. - Obecnie jesteśmy na etapie testowania nowego sprzętu, konfigurowania go i sprawdzania jego wydolności. Dziennie mamy około 150 milionów odsłon. Gdybyśmy nie zainwestowali w serwery, zrobiłby się potężny korek - tłumaczy Popowicz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2008 http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4803766.html Od nocy nie działa jeden z najpopularniejszych serwisów ostatnich miesięcy - nasza-klasa.pl - poinformowali Alert24 internauci. W sieci pojawiły się plotki, że serwis zaatakowali hakerzy, wyczyścili dyski, a dane z serwerów zostały bezpowrotnie stracone. - Nie było żadnego ataku hakerów - wyjaśnia Paweł Olchawa z serwisu nasza-klasa.pl. - Zmienialiśmy serwery DNS na własne, ponieważ do tej pory korzystaliśmy z wynajmowanych. O godz. 2 w nocy przepięliśmy wszystko, ale inne serwery w internecie potrzebują nawet doby, by znaleźć nasze nowe serwery. Najpóźniej do godz. 2 w nocy w czwartek strona powinna być dostępna. Pełen profesjonalizm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2008 Pełen profesjonalizm Myslalem, ze przez ten 1 - 2 dni zostawia się stare dnsy takze ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dytryk_z_Bern 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2008 Nie działało i wg. mnie wyszło im to na dobre Kilkanaście godzin przerwy spora część Polski w spazmach i taaaaaka reklama w głównych serwisach To równiez dzięki temu n-k osiągneła taki sukces... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2008 Szum medialny :] Dziwne, że tak w kółko wałkują temat n-k.pl i nie objadło się to ludziom jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2008 jeszcze trochę, czuję, że w pewnej chwili ludziom minie.. pewnie zostaną profile, ale osłabnie ta mania heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Godzio 12 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2008 Apropo nasza klasa, znalazłem na pclabie ciekawy obrazek; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2008 Zobaczymy co po 8 stycznia zaprezentuje nasza-klasa po zamianie serwerów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Debian 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2008 Mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że nie całkiem offtopowy "Portale alternatywne dla Nasza Klasa": http://www.joemonster.org/art/8363/Portale...dla-Nasza-Klasa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2008 Jak dla mnie nic śmiesznego... Ludzie pozazdrościli sukcesu n-k.pl i teraz w ten sposób się nabijają... :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dytryk_z_Bern 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 ... i kolejna reklama n-k na głownej gazety KLIK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 hahaha, nasza cela rlz tego nic nie pobije Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dytryk_z_Bern 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 Nie no Domena nasza-cela.pl zarezerwowana Pozostaje tylko czekać na kolejny sukces portalu społecznościowego grypsujacych z centralą w Andrespolu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 W portalu nasza-klasa.pl zarejestrowało się już ponad trzy miliony Polaków, w portalu grono.net - ponad milion. Nawet nie wiedziałem o tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=...y&lang=none Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dees 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 A według najświeższych danych zarejestrowanych jest już ponad 6 milionów użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 A jutro czyli 8.01 nasza-klasa ma w końcu osiągnąć "prędkość światła" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 pytanie tylko w dol czy w gore Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 Chyba, że mają serwery w Progreso, to dopiero na Święta ; ) ale tak na serio, to ja stawiam na 2-3dniowe przesunięcie, heh.. nigdy chyba nie ma tak, że wszystko idzie z godnie z planem : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 Cóż przełamałem się i z wielkim oporem wystukałem ten magiczny adres i jedyne pocieszenie że jest tam moja obecna klasa LO jak i poprzednia co mnie bardzo cieszy Szybkość tego cudactwa pozostawię bez komentarza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 http://di.com.pl/news/18595,Nasza-klasa_pl...w_terminie.html Wyjawił jedynie, że serwerownia teraz liczy 70 maszyn, a docelowo będzie ich około 170. Przy okazji wyjawił DI, że uruchomieniu nowych serwerów towarzyszyła masa problemów. Ja jestem debilem, czy jak, bo nie kaman o co chodzi... . 1. Kto im pisał skrypty PHP, że potrzebują 170 serwerów? 2. No chyba, że są to takie serwery po 100 MHz :/ Jaja sobie robią, czy jak? Allegro ma coś 3 serwery, fotka.pl ma chyba 6, a oni wyskakują z liczbą 170?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 ;] Może to te maszynki Sun`a co wkłada się po 60-70 procesorów i Oni liczą każdy procesor Bo Nie potrafię skomentować tych bzdur ;] albo po prostu ich skrypty mają po 10 000 linijek Chociaż wydaje mi się że to jest marketingowa papka ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 Nawet jak liczą procek jako "serwer", to i tak przegięli... 170 procków... no nawet licząc, że 170 rdzeni. Na pewno mają kasy na 4-rdzeniowe Xeon, więc wychodzi 21 serwerów po 2 takie procki na pokładzie... Stawiam więc tak jak mówisz na 'papkę marketingową' :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2008 przecież lepiej brzmi, że będą mieli 170 serwerów niż 4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach