Ryane 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2007 Witam serdecznie. Mam taki problem - posiadam stronę na serwerze z panelem ISPConfig. Mam domenę główną filmside.pl i chcę ustawić sobie subdomeny za pomocą .htaccess aby zawartość umieszczona w folderach np. filmside.pl/folder/ była dostępna z subdomeny folder.filmside.pl. Wypróbowalem wiele gotowych rozwiązań znalezionych w internecie, ale miałem ciagle problemy - albo nie działało w ogóle, albo bład 500 Internal Server Error. Kumpel (programista) podpowiedział mi, że najpierw trzeba ustawić w konfiguracji serwera, zeby każda dowolnie wpisana subdomena przekierowywała na stronę główną. Czy to sie da zrobić w panelu ISPConfig? Z gory dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2008 Poczytaj o wildcard i htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nginxq 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2008 Ja bym zrobil subdomene folder.filmside.pl z DocumentRoot`em na /var/www/folder.filmside.pl/web bez zadnych .htaccessow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2008 Ale jak chce zrobić np. hosting blogów(coś w tym stylu) to mi by się nie chciało ciągle ręcznie dodawać tyle linijek Albo restartować ciągle serwera... spróbuj też z tym: Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteCond %{ENV:REDIRECT_STATUS} ^$ RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www\.website\.com)?$ [NC] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?([^.\]+)\.website\.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ /sub/%2 [NC,QSA,L] Znalazłem to kiedyś dla własnych potrzeb chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach