johnnyz 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2007 Czesc, Kto podpowie jak skonfigurowac VPS(PLESK) zeby podpiac domene ktora jest wykupiona u innego providera. Mam plesk'a dodaje glowna domene dla uzytkownia, ale co podac w panelu dla domeny (nazwa.pl) (jako zewnetrzne adresy DNS). Krotko mowiac jak dopisać domenę do serwerów DNS. Następnie jakie adrest należy podać w panelu (nazwa.pl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sasza 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2007 Czesc, Kto podpowie jak skonfigurowac VPS(PLESK) zeby podpiac domene ktora jest wykupiona u innego providera. Mam plesk'a dodaje glowna domene dla uzytkownia, ale co podac w panelu dla domeny (nazwa.pl) (jako zewnetrzne adresy DNS). Krotko mowiac jak dopisać domenę do serwerów DNS. Następnie jakie adrest należy podać w panelu (nazwa.pl) walczylem z tym ostatnio. Po prostu w nazwa.pl musisz dodac ns.nazwa_domeny.pl a drugi dns to jakis z darmowch. Wprzypadku gdyby w nazwa.pl nie przyjmowalo tego dns'a to trzeba dodac hosta czyli podac IP Twojego VPS'a i ds na jaki ma wskazywac czyli ns.nazwa_domeny.pl (ja przynajmniej tak mialem w Go daddy). Zakladam, ze Plesku nic nie popsules, bo tam sie wlasciwie nie da tego zrrobic zle - sam domyslnie wytwarza tego ns przy zakladaniu domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyz 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2007 spox, dzieki juz smiga wszystko =) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach