tabor23 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2005 Witam, Chcę podzielić się spostrzeżeniem w związku z przedłużaniem rejestracji domeny w serwisie domena.pl. Przed upływem terminu wygaśnięcia domeny serwis wysyła e-mail z informacją o tym, ze coś takiego ma się wydarzyć. Pierwszy e-mail pojawia się na 30 dni przed terminem wygaśnięcia domeny i zawiera link, dzięki któremu możliwe jest bezpośrednie zalogowanie i dokonanie odpowiedniej opłaty. I tu pojawia się to, co mnie najbardziej zastanawia - przedłużenie odbywa się na okres 12 miesięcy liczony od daty dokonania płatności a nie od daty wygaśnięcia domeny. Tak więc dokonując płatności po pierwszym mailu tracimy jeden miesiąc rejestracji, czyli rzeczywisty koszt rejestracji (w skali roku) jest o około 8% wyższy od ceny pokazywanej w cenniku domeny. Oczywiście można nie płacić po pierwszym mailu, ale pewnie wielu to robi.. i traci. Czy w innych serwisach też tak jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Świstu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2005 Wszędzie spotykałem się z tym, że całość okresu zostaje wydłużona o 1 rok, nie czas, do którego opłaci się fakturę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach