p4trykx 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2007 Cześć Poszukuję hostingu w asp.net i bardzo mnie dziwi, że większość dostawców daje bardzo małe bazy MS SQL 50 MB w najtanszych opcjach. Dlaczego tak jest ? Z jednej stronym mam mase GB dysku a baza malutka ? Jest tylko nieograniczona ilość baz Accessa czy one jakoś inaczej obciążaja komputer podczas odczytu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2007 p4trykx napisał: Poszukuję hostingu w asp.net i bardzo mnie dziwi, że większość dostawców daje bardzo małe bazy MS SQL 50 MB w najtanszych opcjach. Dlaczego tak jest ? Z jednej stronym mam mase GB dysku a baza malutka ? A jak myślisz? Marketink. Dużo tego, co nic nie kosztuje (i dodatkowo wiadomo, ze nikt nie wykorzysta przy niewielkich innych parametrach), mało tego, co generuje realne koszty. p4trykx napisał: Jest tylko nieograniczona ilość baz Accessa czy one jakoś inaczej obciążaja komputer podczas odczytu ? Strzelam -- tak samo tylko mało kto pisze na ich bazie większe aplikacje, możliwe do umieszczenia na takiej platformie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2007 Bazy MS SQL znacznie bardziej obciążają taką maszynę, niż MySQL. Takie samo porównanie ASP.NET z PHP jest. Do tego popularność w/w technologii jest na tyle znikoma (w porównaniu do PHP), że konkurencja prawie zerowa i bardzo łatwo można podnosić ceny do góry, albo ograniczać rozwój użytkowników. Spróbuj z hostingiem ASP za granicą (Ameryka), tam powinno być na pewno lepiej pod tym względem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duna 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2007 Jeden prawdziwy powod moim zdaniem to znikoma konkurencja na polskim rynku. Wszystko nadejdzie z czasem. Dobre 10 lat temu firmy hostujace na linuxie udostepnialy 10-50 mb na bazy, a teraz ?. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2007 Duna napisał: Jeden prawdziwy powod moim zdaniem to znikoma konkurencja na polskim rynku. Wszystko nadejdzie z czasem. Dobre 10 lat temu firmy hostujace na linuxie udostepnialy 10-50 mb na bazy, a teraz ?. Wtedy wydajność serwerów była nieco inna. ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2007 Wydajność była inna, ale też rodzaje hostowanych witryn były zupełnie inne i generowane przez nie transfery (jeśli w 96-97 roku 90% kraju łaczyło się z internetem przez modem 33,6 to taki provider mając symetryka 512 kbps miał pewnie jeszcze spory zapas przepustowości ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2007 patryk napisał: Wydajność była inna, ale też rodzaje hostowanych witryn były zupełnie inne i generowane przez nie transfery (jeśli w 96-97 roku 90% kraju łaczyło się z internetem przez modem 33,6 to taki provider mając symetryka 512 kbps miał pewnie jeszcze spory zapas przepustowości ). Zgadza się, moja pierwsza maszynka produkcyjna stała na 1 mbit/s. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2007 http://winweb.pl/hostedwindowsstart.aspx - tutaj masz można powiedzieć wiekszej pojemności bazy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karoldz 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2007 A tak z ciekawości tą najsłapszą wersję express można używać za darmo do celów komercyjnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2007 karoldz napisał: A tak z ciekawości tą najsłapszą wersję express można używać za darmo do celów komercyjnych?Google przestalo dzialac? klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach