michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Czy ja dobrze rozumiem ten schemat: http://www.hosteurope.de/content/WebPack-P...nwendungsmatrix Na WebPack Pro L (najtansza opcja), mozna wedlug nich utrzymac forum phpBB o przecietnej ilosci uzytkownikow (++)... natomiast jezeli chodzi o vB i WBB to ten sam server nadaje sie tylko na forum, ktore ma mniej niz przecietna ilosc uzytkownikow (+)... Czyli wedlug nich phpBB bardziej obciaza niz te komercyjne??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 ee... według nich chyba "mniej" i to jest dziwne, ta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Przeczytaj jeszcze raz to moze sie doczytasz, ze pytam czy dobrze rozumiem ich tabele (moj niemiecki jest nie za dobry) i wydawalo sie to dziwne, ze phpBB moze bardziej obciazac niz vB... Mam prawo nie rozumiec po niemiecku... ale Ty po polsku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Przetłumaczone: http://www.google.com/translate?u=http%3A%...=en&ie=UTF8 Webpack: http://64.233.179.104/translate_c?hl=en&am...%3D1%26menu%3D1 Webpack Pro: http://64.233.179.104/translate_c?hl=en&am...arife%26p1%3D62 Dla mnie każda z tych ofert nadaje się na duże forum. A wersja z 50% mocy obliczeniowej to wystarczy na olbrzymie forum. Mi się zdaje, że oni mają inny przelicznik "małe" i "duże" forum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Będziesz się decydował? Wysłałem do ich supportu zapytanie o szczegóły migracji pomiędzy pakietami i o jakieś demo czy chociaż screeny panelu do zarządzania fizycznym kontem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Chcialem VPSa... ale utrzymuje na serwerze pare swoich malo obciazajacych stron i kilka stron dla znajomych z norwegii (html + male coppermine) ... Coppermine sa takie male, ze 10 baz mi wystarczy... zreszta mozna dokupic, nie sa drogie... panele dla znajomych nie sa mi potrzebne, tylko dostep ftp... choc chcialem sie troche pouczyc na tym VPSie to niestety WebPack bardziej sie nadaje na moje potrzeby... Mysle, ze dzisiaj sie zdecyduje... Wrzuce tutaj jakies zdjecia ich systemu zarzadzania... Jakby Ci wczesniej odpisali i dali jakies screeny to daj prosze znac Moze sobie dokupie najtanszy VPS do nauki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Wysłałem po angielsku maila więc mogą i za dwa dni odpowiedzieć Ale jak dojdzie dam znać. Będziemy wszyscy wdzięczni za screeny z panelu jak kupisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 vps do nauki samej możesz kupić sobie w vps4less i będzie też dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Będziemy wszyscy wdzięczni za screeny z panelu jak kupisz He he vps do nauki samej możesz kupić sobie w vps4less i będzie też dobrze Ooo, duzo taniej... skoro do nauki to faktycznie masz racje, ze nie ma co brac "drogiego" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Ooo, duzo taniej... skoro do nauki to faktycznie masz racje, ze nie ma co brac "drogiego" ja na tym vpsie sobie eksperymentuje na debianie i dobrze się spisuje do nauki nawet do własnego www itp Więc śmiało możesz brać. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 ja na tym vpsie sobie eksperymentuje na debianie i dobrze się spisuje do nauki nawet do własnego www itp Więc śmiało możesz brać. pozdr. Kupione Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 No niiee :/ Nie będziesz brał już w he? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Bede bede... Chcialem kupic VPS do zabawy i na strony www... ale skoro sie zdecydowalem na WebPack w HE... to VPS do zabawy sobie kupilem w vps4less... bo tanszy... EDIT: Wlasnie zamowilem WebPack Pro... zaplacilem karta... teraz musze cierpliwie czekac na kod aktywacyjny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Który pakiet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 http://www.hosteurope.de/produkt/WebPack-Pro-L Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 michaeln ..niemiecki rozumiem na tyle, by się dziwić z ich tabelki (o co zapytałem ciebie, bo coś mi nie pasowało z twoją interpretacją).. za to ty - po polsku chyba tylko podstawowe zwroty (w sklepie, podziękowania, itd.).. z tabelki wynika (i to jest ciekawe), że oceniają, że phpBB jest mniej zasobożerne niż vB i WBB.. a nie "bardziej" jakby co, to BOSS podał linki do tłumaczeń, możesz wkleić moje wypowiedzi, by je lepiej zrozumieć.. tylko na jaki ty język to przetłumaczysz? nie wiem.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2007 Ten ich panel jak znam życie to pewnie jakis Plesk albo Confixx. Czekam na screeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 ja na tym vpsie sobie eksperymentuje na debianie i dobrze się spisuje do nauki nawet do własnego www itp Więc śmiało możesz brać. pozdr. Pamietasz mniej wiecej ile czasu czekales na VPSa? Zamowilem wczoraj, sciagneli pieniadze z karty ale dalej mam "pending" VPS... jestem cierpliwy ale chcialbym wiedziec ile mniej wiecej bede musial czekac na nowa zabawke Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 Ten ich panel jak znam życie to pewnie jakis Plesk albo Confixx. Czekam na screeny Odpowiedzieli. Panel to jednak tylko KIS. Migracja na wyższy pakiet możliwa w każdym momencie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 Pamietasz mniej wiecej ile czasu czekales na VPSa? Zamowilem wczoraj, sciagneli pieniadze z karty ale dalej mam "pending" VPS... jestem cierpliwy ale chcialbym wiedziec ile mniej wiecej bede musial czekac na nowa zabawke Pozdrawiam przeważnie jakoś w 2 dni zakładają Bywa że w parę godzin Napisz do nich tickieta pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 Odpisali, ze w ciagu kilku godzin bo czekaja na licencje direct admin... EDIT: Juz jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 Screeny wrzuć Masz DA ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaeln 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 Moje wypowiedz dotyczyla vps4less... tam mam DA... Jezeli chodzi o hosteurope to czekam na kod aktywacyjny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2007 Aaa ok to czekamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach