ciechowski 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 Hi, poszukuję w Polsce serwera dedykowanego podobnego do http://www.ovh.pl/produkty/mgpluspluslarge.xml Zależy mi na fsb1333 oraz hardware raid, dyski 15k. Łącze 24mbps bez limitu z SLA bądź 100mbps bez limitu oraz bez SLA. Myślałem nad złożeniem serwera i koolokowania go lecz to mi się niestety nie kalkuluje, bynajmniej na pierwsze 4 miesiące. Macie jakieś pomysły? Thanks z góry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 Ale gdzie pisałeś o kolokacji to chyba pl ale może ip.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciechowski 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 Pisałem o złożeniu serwera (5k) + koolokacji w sisco, ncgroup, livenet bądź 'zieleniak' w gd. ip.pl mi nie trybi. Koszty pierwszego miesiąca wynoszą ~7k na 10mbps bez limitu (PL)... więc niezbyt ciekawie... Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 Przecież to Cię będzie kosztowało najmniej jakieś circa 4 K PLN netto miesięcznie w Polsce... Kup sobie taki serwer na własność, a w między czasie poszukaj dobrego duszka, który Ci to za 2-2.5 K netto do kolokacji przyjmie z pasmem 24 Mbit. Markowy sprzęt się szybko nie popsuje, więc nie masz co się bać o support tego na początku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 w pl raczej nie moze w de hosteurope.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciechowski 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 Markowe jak na moje wymagania są dla mnie za drogie. Chyba zmuszony zostane do zakupienia serwera w ovh. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur Pajkert 39 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2007 Witam, Wcale nie musi to być tak ogromna cena Dostałem Pana zapytanie, ale w odpowiedzi poprosiłem o doprecyzowanie parametrów, jak tylko powie Pan, jakie częstotliwości CPU i jakie pojemności dysków Pana interesują, na pewno przygotuję sensowną ofertę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2007 Hi, poszukuję w Polsce serwera dedykowanego podobnego do http://www.ovh.pl/produkty/mgpluspluslarge.xml Zależy mi na fsb1333 oraz hardware raid, dyski 15k. Łącze 24mbps bez limitu z SLA bądź 100mbps bez limitu oraz bez SLA. Myślałem nad złożeniem serwera i koolokowania go lecz to mi się niestety nie kalkuluje, bynajmniej na pierwsze 4 miesiące. Macie jakieś pomysły? Thanks z góry. Zapytaj w provps.pl, ale watpię żebyś uzyskał jakkolwiek porównywalną cenę jak w ovh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach