k-meal 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 panowie, mam problem. przenosze strone z easyisp.pl do insane.pl i po przeniesieniu 2 baz (forum phpbb i strona w joomli) nie mam polskich znakow, tylko krzaczki. w jaki sposob prawidlowo wyeksportowac a pozniej zaimportowac bazy danych? w phpmyadminie na starym serwerze dla obu baz widnieje " System porównań " latin1_swedish_ci. oprocz tego na glownej stronie phpmyadmina na starym serwerze widnieja takie informacje: - MySQL 4.1.20-standard uruchomiony na localhost - System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) - System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci (te opcje mozna zmienic, do wyboru jest wiele innych). przy eksportowaniu moge wybrac "SQL export compatibility". domyslnie jest ustawione na none. bede wdzieczny za pomoc. a moze da sie zrobic tak, ze wrzuce baze, bede mial krzaczki i otworze cala baze w jednym oknie, a pozniej pozamieniam znaki w editplusie? pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 http://www.mysqldumper.de/en/ To Ci powinno pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2007 przydać się czasem może też gzegzolka.com : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2007 sek w tym, ze anwet jak poprawie recznie baze danych i wrzucam ja na serwer, to mam zawsze pytajniki zamiast polskich znakow. tylko pytajniki. i jesli np. dodaje nowego newsa na stronie, to nie obsluguje polskich znakow - znow pojawiaja sie pytajniki. pisalem do ludzi z insane.pl ale bez rezultatu. konczy mi sie okres testowy, umowe z easyisp mam do konca listopada, wiec boje sie, ze nie zdaze. :// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach