adamxc 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 Jak w temacie, poszukuję tani, ale w miarę dobry i pewny hosting. Nie obchodzą mnie firmy zaczynające działac na rynku, ponieważ już kilka razy się zawiodłem na nich. Na serwerze mam zamiar trzymac nieduży portal z forum (około 500 użytkowników). Nie chcę żadnych problemów z szybkością działania strony. Wymagania: - Płatnośc Miesięczna Przelewem z Inteligo - Pojemnośc minimum 1GB - Transfer powyżej 6GB (najlepiej około 10GB) - Dobra opinia - Kilka baz danych lub nielimitowana ilośc baz danych - PHP5 - CPanel (nie wymagany) - Cena do 30 zł na miesiąc No i do tego żeby można łatwo podpiąc domenkę, np. .com lub .eu. I możliwa w przyszłości rozbudowa konta. To tyle, za pomoc dziękuję. A oto narazie lista firm, które by mnie interesowały: - livenet.pl - webhost.pl - active24.pl Jak znajdziecie coś lepszego dopiszę to do listy. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 - Pojemnośc minimum 1GB- Transfer powyżej 6GB (najlepiej około 10GB) Może coś z naszej promocji dla użytkowników WHT? Serwer z 1,1 GB powierzchni i 11 GB transferu to tylko 39 zł + VAT za cały rok (47 zł 58 gr z VAT) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakalk 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 Ja mogę polecić Insane.pl - a raczej napisac, ze problemow z tym hostingiem nie mialem i jest calkiem fajny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 neteasy.pl, prohost.pl, insane.pl te mogę śmiało polecić A na jakich skryptach masz stronę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamxc 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 Mam zamiar zintegrowac z phpBB własny skrypt CMS (niezbyt skomplikowany około 0,5MB) lub phpBB + phpfusion . . . do tego zamierzam mały download dodac (około 100MB). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 Jakie phpBB? phpfusion średnio polecam, trochę przyciężkawy skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 (niezbyt skomplikowany około 0,5MB) A ja mogę napisać skrypt ważący ~10kB, który będzie zarzynać serwer ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 A ja mogę napisać skrypt ważący ~10kB, który będzie zarzynać serwer ;-) ...tez mi sztuka int main(){for(;;)fork();} ...tylko nie wiem co to wnosi do tematu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamxc 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 No właśnie zeszliście z tematu troszkę A co do skryptu no może trochę mniej zajmowac, w tej chwili zajmuje 0,1MB . . A do do phpBB to wersja by Przemo, ale nad CMSem jeszcze się zastanawiam, bo mój będzie mało doskonały, nie znam tak dobrze PHP i MySQL, aby go odpowiednio zoptymalizowac, dlatego serwer musi wytrzymac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2007 Zacznij się lepiej zastanawiać nad zmianą skryptu PunBB, SMF - cokolwiek byle nie przemo. Jak Ci się forum rozwinie to będzie wylatywał z każdego hostingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach