adrian_k 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2007 Poszukuję serwerowni która będzie charakteryzowała się najniższą opłatą za 1GB przesłanych danych do WIX lub ogólnie do polski = tpsa:). home.pl liczy sobie 1zł/1GB znalazłem też VNET.sk za około 55gr. VNET ma 100mbit link do maszyny, nieograniczony transfer do SIX, 100GB do sieci zagranicznych na miesiąc za około 220zł/msc. Do SIX mają 2x1gbps + kilka pobocznych. Dziwi mnie że do NIX (Czechy) cena za 1GB to około 30gr. Aż taka polska droga jest? Chciałbym wiedzieć czy w niemczech lub czechach ceny 1GB są dużo mniejsze? Kilka ofert przeglądałem i ceny są porównywalne z VNET ale nie ma nic o łączach do polski. PS. VNET oferuje np 100mbit gwarantowane bezpośrednio do WIX i innych europejskich węzłów w razie potrzeby. PS2 w VNET jest pld linux. Swego czasu ściągnąłem od nich 7GB przy 10Mbitach (taki miałem w szkole hub 10baseT) - nie szło z mirrora tylko właśnie z VNET. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2007 http://www.datahouse.pl/?art=kolokacja - tu masz wpięcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian_k 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2007 8tys a 220zł miesięcznie to jest "mała" różnica. Chodzi mi wyłącznie o rozliczanie się na gigabajty z praktycznie nieograniczonym łączem jeśli chodzi o prędkość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach