Relayed 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2007 Witam, Ostatnio wywiązała się sprawa z blaster.pl ponieważ pewien user założył sobie konto testowe! dedykowane@blster.pl i sprzedawał dedyki. Sytuacja może się powtórzyć wiele razy dlatego powino być wprowadzony system sprawdzania kont osobiście czy to boli ale ile zarazem można zyskać. Jest też druga możliwość tworzenia kont mail na podstawie subdomeny np. relayed@relayed.cośtam.pl nie wiem jak ta możliwość sprawdzi się na większą skalę ale coś trzeba zrobić przecież założę sobie konto dedykowane@home.pl i na sprzedaje serwerów i zwieje. Dlatego może przedstawicie swoje pomysły na ten temat Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zin 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2007 Witam,Ostatnio wywiązała się sprawa z blaster.pl ponieważ pewien user założył sobie konto testowe! dedykowane@blster.pl i sprzedawał dedyki. Sytuacja może się powtórzyć wiele razy dlatego powino być wprowadzony system sprawdzania kont osobiście czy to boli ale ile zarazem można zyskać. Jest też druga możliwość tworzenia kont mail na podstawie subdomeny np. relayed@relayed.cośtam.pl nie wiem jak ta możliwość sprawdzi się na większą skalę ale coś trzeba zrobić przecież założę sobie konto dedykowane@home.pl i na sprzedaje serwerów i zwieje. Dlatego może przedstawicie swoje pomysły na ten temat Pozdrawiam Chyba najprościej zdefiniować słowa kluczowe, które nie mogą być użyte w nazwie takiego konta ... Apropo stopki ... bardziej obawiałbym się, że znikniesz z tymi swoimi serwerami, skoro nawet danych firmy nie ma na stronie. I to nie żebym się czepiał, tylko takie są wymagania a poza tym ja bym się bał (mimo realiów przestrzegania prawa w Polsce) bez prowadzenia firmy przyjmowania płatności z nielegalnej działalności ... bo US prędzej czy później się może przyczepić a historii w banku nie usuniesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2007 Chyba najprościej zdefiniować słowa kluczowe, które nie mogą być użyte w nazwie takiego konta ... Apropo stopki ... bardziej obawiałbym się, że znikniesz z tymi swoimi serwerami, skoro nawet danych firmy nie ma na stronie. I to nie żebym się czepiał, tylko takie są wymagania a poza tym ja bym się bał (mimo realiów przestrzegania prawa w Polsce) bez prowadzenia firmy przyjmowania płatności z nielegalnej działalności ... bo US prędzej czy później się może przyczepić a historii w banku nie usuniesz Co mam nielegalne to że niemam danych mogę na mail przesłać chętnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cyrial 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2007 mogę na mail przesłać chętnym Masz OBOWIĄZEK przedstawić te dane na stronie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2007 Jest też druga możliwość tworzenia kont mail na podstawie subdomeny np. relayed@relayed.cośtam.pl nie wiem jak ta możliwość sprawdzi się na większą skalę ale coś trzeba zrobić przecież założę sobie konto dedykowane@home.pl i na sprzedaje serwerów i zwieje. To nie przejdzie, sam używam prywatnego maila w innej domenie niż @hekko.pl w profilu bo mi tak wygodnie i nie zamierzam tego zmieniać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2007 Witam,Ostatnio wywiązała się sprawa z blaster.pl ponieważ pewien user założył sobie konto testowe! dedykowane@blster.pl i sprzedawał dedyki. Sytuacja może się powtórzyć wiele razy dlatego powino być wprowadzony system sprawdzania kont osobiście czy to boli ale ile zarazem można zyskać. Jest też druga możliwość tworzenia kont mail na podstawie subdomeny np. relayed@relayed.cośtam.pl nie wiem jak ta możliwość sprawdzi się na większą skalę ale coś trzeba zrobić przecież założę sobie konto dedykowane@home.pl i na sprzedaje serwerów i zwieje. 1. W miarę możliwości nie zakładać kont w domenie firmowej 2. Akceptować nazwy loginów przed założeniem konta (lub przynajmniej przeglądać nazwy założonych automatycznie kont raz dziennie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach