Darkfear 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2006 Opinie o host247.pl Temat uaktualniany na bieżąco Co sądzicie o pakiecie srebro tejże firmy: host247.pl?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arutha86 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2011 (edytowany) Nie wiem jak konkretnie srebro ale przez ostatni miesiąc wykryłem już 2 całodniowe pady (mam brąz). W zeszłym miesiącu też coś nie działało dosyć długo. Nie chce mi się użerać o te ich 97% uptime bo kontakt jest też raczej kiepski. Efekt? Wyniosłem się od nich i próbuję czegoś innego... Edytowano Kwiecień 11, 2011 przez arutha86 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PiKaczka 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2017 (edytowany) Hosting dopóki działa jest w miarę. Problem jest z ludźmi. Jako technik obsługuję kilka stron internetowych postawionych na host247. Dwie z nich zostały zablokowane z tytułu nieopłacenia - nieprzysłanej faktury. Za pierwszym razem tłumaczenie brzmiało - przepraszam byłem na nartach, za drugim razem już mnie nie interesowały tłumaczenia - zażądałem dostępu do ftp celem zmigrowania danych i uciekłem. NIGDY WIĘCEJ! Nikomu nie polecę firmy która blokuje konto z powodu niewystawienia faktury w terminie! Edytowano Maj 18, 2017 przez PiKaczka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgwai 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2022 (edytowany) update 2022: zalety: ultra-tanie małe pakiety: dla małych serwisów absolutnie bezkonkurencyjne (w kwestii ceny przynajmniej) SLA zapisany w warunkach umowy: większość firm hostingowych w ogóle nie podaje SLA, albo wymienia go na stronie, ale w warunkach formalnej umowy to już nie... wady: SLA tylko 97% w skali miesiąca: to oznacza że serwis może być niedostępny przez prawie dobę każdego miesiąca: dla większości zastosowań to nie jest akceptowalne. kiepski BOK i niekompletne informacje konfiguracyjne: założyłem konto testowe, dostałem IP hosta + link do DA, próbuje się SSH-ować ale 22 jest closed. Przeglądam powtórnie całe otrzymane info ale nic o porcie SSH nie ma. Wchodzę w link "baza wiedzy" a tam TOTALNA pustka: 0 artykułów. Uderzam do BOK, ale jako że był to w PL środek nocy, to dostaję odp po 6iu godzinach: "standardowe porty są otwarte". Lekko poirytowany już, dołączam zrzut ekranu, że jednak nie. W miarę szybko dostaję kolejną odp: "proszę skorzystać z portu nr 21". Mocno już wku***ony wysyłam zrzut pokazujący, że na 21 to FTP się zgłasza a nie SSH... Po 30-u minutach ciszy nie wytrzymałem zapuściłem nmap-a 1-65535, ale że byłem daleko poza PL, to zajęło mi to 5 godzin... (20022 gdyby ktoś potrzebował). Podsumowując: jeśli masz mały serwis i jesteś w stanie przełknąć dobę niedostępności co miesiąc, to niczego tańszego chyba nie znajdziesz. Ale już przy serwisach 5GB+ znajdziesz hostingi z SLA 99.9% za niemal identyczną cenę. Edytowano Styczeń 23, 2022 przez morgwai klaryfikacja, gramatyka (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach