verde 4 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Witam. Czytalem forum te i owe tematy i wiem ze directadmin nie za bardzo dziala na platforamch 64 bits. Wiec to wiem. Z tym ze mam pytanie chodzi mi o serwery z klasy kimsufi w ovh, a mianowicie o pakiet ktorys z XL lub 2 XL, z tego co doczytalem sie tam dodaja tylko 64 bits platforme, wiec czy bedzie problem z zainstalowalniem panelu DA. Pytam sie przed kupnem serwera, gdyz nie bardzo by bylo najpierw kupic serwera, a po tem sie martwic jak to wszytko ma dzialac. Wybralem kimsufi, gdyz jak dla mnie bedzie to w sam raz serwer alokfentny do ceny i jakosci jakiej wymagam. Aktualnie serwer, ktory posiadam trzymam na nim swoje i kolegow strony i ze tak powiem troche aktualny serwer czasem w godzinach wieczoranych, kiedy generuje sie najwiekszy ruch potrafi sie zawiesic. Uparlem sie na ten serwer, gdyz niewypatrzylem w miare rosadnj oferty za taka cene. AKtualnie serwer "zjada" na dzien 23 marca ponad 536 GB transferu i caly czas trafiki idzie z miesiaca na miesiac . Wiec ogolnie mam klika pytan. Czy na kimsufi XL , lub 2 XL "pojdzie" DA Czy cos rąsadnego znajde w tej cenie max 140 - 170 zl miesiecznie, z naciskiem na ta mnijsza cene to co oferuje kimsufi. Parametry kazdy widzi wiec nie bede ich przytaczal. Łącze bez limitu transferu z przepustowoscia okolo 10 - 14Mb/s. Dziekuje za jakie kolwiek odpowiedzi. ps. Aktualnie posiadam kimsufi L i wlasnie on nie bardo starcza . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Zainstaluj Centosa 5 64 i nie będzie problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Nigdy nie pracowalem na tym systemie , wyslalem PW odnosnie kilku reczy . Jesli na centosie bedzie DA dzialal to pewnie przesiade sie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Tu masz systemy jakie są odpowiednie dla DA: Operating System: Redhat Linux 7.2, 7.3, 8.0, 9.0 RedHat Fedora 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 RedHat Enterprise / CentOS 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 5.0, 5.1, 5.2 (64-bit: 4.1 - 4.5, 5.0, 5.1) FreeBSD 4.7, 4.8, 4.9, 4.10, 4.11, 5.0, 5.1, 5.2, 5.2.1, 5.3, 5.4, 6.0, 6.1, 6.2, 6.3, (7.0 beta) Debian Sarge/Woody 3.1/Etch 4.0/Ubuntu (these are all variants of debian) Więc z 64bitowych wspierany jest tylko CentOS i RHEL. Także musi na nim działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 A rozumiem że nei są to jakieś rozwiąania Beta/ testowe itp ? Dialają w miare dobrze bez zadnych wiekszych usterek jesli bym wybral CentOS, czy RedHat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Nie, mam ponad rok centosy na 64 bitach z Directadmin... a po drugie jest tu gdzieś napisane beta/alpha ? RedHat Enterprise / CentOS 3.0, 3.1, 3.2, 3.3, 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 5.0, 5.1, 5.2 (64-bit: 4.1 - 4.5, 5.0, 5.1) ps. DA dalej nie dał supportu na debiana lenny w wersji 32 bit, choć można powiedzieć że to stabilne. ps2. na debianie 64 tez dało się zrobić DA, ale wychodziły różne błędy i kombinowanie z debianem i 64 bitami jest niezdrowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2009 Co do Debian Lenny to pewnie kwestia czasu i będzie wspierany. Zastanawia mnie dlaczego nie wspierają Debian'a 64bitowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach