almafater 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 To mój z 192.166 w sumie podobny do poprzedniego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Coś się właśnie dziwnego z routingiem dzieje na 91.230.* . Pingdom stwierdza niedostępność, cloudflare stwierdza niedostępność, ja się z domu mogę połączyć i z proxy na VPSach 192.166.* też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 (edytowany) Również posiadam VPS'a z początkiem 91.230. Dwudziestego piątego zaliczyłem cztery pady i tym samym uptime spadł do 99.44% dzienny, 99.78 tygodniowy, 99.95 miesięczny :/ Dodatkowo miałem spory problem z zalogowaniem się do panelu, wyskakiwały dziwne błędy... Nawet nie mogę pobrać pliku z kopii zapasowej bo ładuje ruski rok, a na końcu błąd Coś słabo ostatnio idzie Ultimie, a szkoda. Edytowano Sierpień 29, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 Również posiadam VPS'a z początkiem 91.230. Dwudziestego piątego zaliczyłem cztery pady i tym samym uptime spadł do 99.44% dzienny, 99.78 tygodniowy, 99.95 miesięczny :/ Dodatkowo miałem spory problem z zalogowaniem się do panelu, wyskakiwały dziwne błędy... Nawet nie mogę pobrać pliku z kopii zapasowej bo ładuje ruski rok, a na końcu błąd Coś słabo ostatnio idzie Ultimie, a szkoda. No dokładnie bo jakby było 99.98 to można by dopłacić 100 zł miesięcznie za ten uptime. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2013 @mpm1122 25 mieliśmy kilka bardzo silnych ataków ddos. Wiązało się to z niedostępnością łącza na zagranicę, wszystkie inne łącza w tym czasie działały bezproblemowo. Potrzebowaliśmy chwilę by odfiltrować ruch pochodzący z ataku. Stąd też sumaryczna przerwa tego dnia w okolicach 10 minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kacpernadalczyk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2013 Bardzo dobry serwer, szybki, mam tam konto od dłuższego czasu, co ważne dobra obsługa techniczna, co ważne. Nie ma również przerw w działaniu co dla mnie bardzo istotne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 Czy też wam padły VPS'y z puli 91.230.* ? U mnie host jest nieosiągalny o.0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 (edytowany) @up u mnie to samo... :| padło dokładnie o 19:42. EDIT: Pojawiła się informacja o awarii: http://i.imgur.com/PhMvLEQ.jpg Edytowano Wrzesień 5, 2013 przez surma (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2013 UP again at 09/05/2013 07:05:45PM, after 24m of downtime. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2013 Hm, od godziny 14:00 nie działa serwer teamspeak na moim VPSie, wszystko wskazuje na to że teamspeak poprawnie nasłuchuje na porcie 9987, ale nie mogę się z nim połączyć, nie wiem czy to ultima coś grzebała czy problem leży może po mojej stronie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2013 Wróżka dzisiaj pracowała do 15 więc lepiej napisz na maila do nich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 6, 2013 Minął mniej więcej rok, czas na napisanie opinii. Miałem najmniejszy pakiet vps który dawniej oferowali, 1GB ramu, 10GB HDD, 1Ghz bodajże. Nie mam się do czego doczepić, działało to stabilnie, jak za taką cene miało wysoki uptime, jak kiedyś pisałem na bok szybko odpowiedzieli. Niestety miałem sąsiadów którzy lubili mulić łaczę, ale to jakimś czasie się wynieśli (lub wyeksportowani), bo wszystko wróciło do normy. Zrezygnowałem jedynie ze względu że mam taniejszego kimsyfa, który mi wystarcza. Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba 33 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 Jak sprawują się wam obecnie VPS'y? Warto zaufać tej firmie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 Ja nadal polecam, raczej nie ma na co narzekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 @theqkash raczej ? Z chęcią zapoznamy się z tym, co można jeszcze poprawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 Zdecydowanie polecam. Dlaczego? - brak problemów. Uptime 100% za ostatnie 4 miesiące (nie licząc moich wpadek dwóch) - support ok - ale stosunkowo mało korzystam, bo nie ma potrzeby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 Zdecydowanie polecam. Dlaczego? - brak problemów. Uptime 100% za ostatnie 4 miesiące (nie licząc moich wpadek dwóch) - support ok - ale stosunkowo mało korzystam, bo nie ma potrzeby. Potwierdzam + dodam od siebie: - panel przyspieszył - klienci przeniesieni z innej firmy dostali równie dobre warunki w bardzo podobnej cenie - może i overselling na początku był, ale nadrobili to sprzętem i teraz jeżeli nawet zjawisko występuje to jest nieodczuwalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 Od 3 lat bez problemu - jeśli VPS to tylko u nich. Bezproblemowy kontakt, świetna oferta i co bardzo ważne - niesamowicie wydajne serwery w tym przedziale cenowym, miażdżą nawet wyższą półkę cenową u konkurencji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2014 @theqkash raczej ? Z chęcią zapoznamy się z tym, co można jeszcze poprawić. Ticket 25156 - problem, czas odpowiedzi i rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perconte 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2015 Powiem, że są oni świetnym Hostingiem. Support szybko odpowiada na pytania, łatwo się dogadać. Niestety nie jestem osobą pełnoletnią, nie zarabiam własnych pieniędzy, i musiałem przenieść się na tańszy hosting Ale osobiście bardzo polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elroy 6 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2015 (edytowany) Jako, że praktycznie jestem zdecydowany przenieść dwa dotychczasowe vpsy do Ultimy, pytanie do posiadaczy ovz.4096MB lub ovz.8192MB o kwestie prędkości na dyskach ssd. Można prosić o wynik działania poniższego? dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k conv=fdatasync ps: webh wytestowałem, ale zależy mi na wyniku też z UH. Edytowano Marzec 3, 2015 przez elroy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2015 Jako, że praktycznie jestem zdecydowany przenieść dwa dotychczasowe vpsy do Ultimy, pytanie do posiadaczy ovz.4096MB lub ovz.8192MB o kwestie prędkości na dyskach ssd. Można prosić o wynik działania poniższego? dd if=/dev/zero of=/tmp/test bs=64k count=16k conv=fdatasync ps: webh wytestowałem, ale zależy mi na wyniku też z UH. 16384+0 records in 16384+0 records out 1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 7.87064 s, 136 MB/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2015 Nie wiem czy jeszcze się przyda, ale wrzucę: 16384+0 records in 16384+0 records out 1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 1.9294 s, 557 MB/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach